default-image

Θεατρικό παιχνίδι και δραματική ανάγνωση στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού

Κρήτη
Θεατρικό παιχνίδι και δραματική ανάγνωση στα Ιδρύματα Καλοκαιρινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο νέες δραστηριότητες, το θεατρικό παιχνίδι και η ομάδα ανάγνωσης, ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.

•      Το θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες προσφέρεται από εθελοντές εμψυχωτές με πρώτο τον Δημήτρη Φλουρή.

Στόχος των συναντήσεων είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, να ανακαλύψουμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και παίζοντας να απελευθερώσουμε το σώμα και τις αισθήσεις μας.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα 17:00 - 18:30, στην αίθουσα «Οδυσσέα Ελύτη» του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στην οδό Μονής Αγκαράθου 9, στον Άγιο Δημήτριο (στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου). Ο κύκλος του θεατρικού παιχνιδιού θα διαρκέσει από 4 Μαρτίου 2013  έως 30 Ιουνίου 2013.

•      Το πρόγραμμα «Διαβάζοντας μαζί» αξιοποιεί κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας, που προσεγγίζονται με ασκήσεις έκφρασης και δραματικό παιχνίδι.

Μέσα από την αλληλεπίδραση οι ενήλικοι συμμετέχοντες παρατηρούν, ρωτούν, ασκούν κριτική, αναλύουν, εκτελούν, αναζητούν από κοινού λύσεις με αφετηρία προσωπικές εμπειρίες και βιωματικές καταστάσεις, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους.

Στο «Διαβάζοντας μαζί» μαθαίνουμε να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας αλλά και να ακούμε, οξύνουμε την κριτική μας ικανότητα και αναπτύσσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται εθελοντικά από την αρχαιολόγο Ειρήνη Γαβριλάκη, που εδώ και χρόνια πρωτοπορεί σε παρόμοιες δράσεις.

Οι συναντήσεις της ομάδας «Διαβάζοντας μαζί» θα γίνονται κάθε τρεις βδομάδες, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, 16.00-18.00.

Η συμμετοχή και στις δυο αυτές δραστηριότητες είναι δωρεάν. Προτείνεται στους συμμετέχοντες, εφόσον θέλουν και μπορούν, να φέρνουν συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή, 9.00 με 17.00 στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, 2810-244115.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News