Κρήτη

Καταγγέλλουν καταστρατήγηση του ωραρίου απασχόλησης

Την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου προκαλεί το θέμα της καταστρατήγησης του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, «δυστυχώς για ακόμα μια φορά επαναλήφτηκε το ίδιο φαινόμενο όπου σε προγραμματισμένες από ημερών κινητοποιήσεις των αγροτών, απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ποδοσφαιρικού Αγώνα, Πλτατανιά-ΑΕΚ στα Χανιά, καταστρατηγήθηκαν όλες οι διατάξεις του Π.Δ. 394/01.

Καίτοι η Υπηρεσία υποχρεούται από τον Κανονισμό αρθ. 1, παρ. 7 του Π.Δ. 394/01 να ανακοινώσει τα αστυνομικά μέτρα που πρέπει κατά την άποψή της να ληφθούν σε οποιαδήποτε προγραμματισμένη διαδήλωση, κινητοποίηση ποδοσφαιρικό αγώνα, τουλάχιστον δυο ημέρες πριν την εκδήλωση αυτού, αυτά γνωστοποιήθηκαν στις υπηρεσίες την προηγούμενη ημέρα, κατά παράβαση του Κανονισμού και παρά τις δικές μας συνεχείς παραινέσεις και τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει για  την έγκαιρη γνωστοποίηση των μέτρων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα  στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, αφού η μη έγκαιρη γνωστοποίηση των μέτρων συνεπάγεται αλλαγές στην υπηρεσία η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί ή τη μη ανακοίνωσή της την  14:00 ώρα της προηγούμενης ημέρας όπως προβλέπεται από το ίδιο ως άνω άρθρο.

Δεν υπήρξε μέριμνα από την υπηρεσία για όσους συναδέλφους που υπηρετούν και διαμένουν στην επαρχία να χορηγείται υπηρεσιακό αυτοκίνητο για την μετακίνησή τους για τη στελέχωση της διμοιρίας υποστήριξης στην έδρα, ή σε άλλες υπηρεσίες αφού τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα δεν κάλυπταν τη συγκεκριμένη μετακίνηση όπως προβλέπεται από το άρθρο 9 του Π.Δ. 200/1993 και αρθ. 9 της ΚΥΑ 2/7200/022 από 18/12/2001.

Επίσης όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό  με τη μη σωστή κατανομή  του προσωπικού  ανέδειξαν με ευκρίνεια την απαράδεκτη και τριτοκοσμική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι αστυνομικοί της Α.Δ. Ηρακλείου .

Τα συνεχή "έκτακτα μέτρα ως πέρατος", μοναδική πρωτοτυπία της Α.Δ. Ηρακλείου, έχουν καταστήσει το "έκτακτο" κανόνα και οι συνάδελφοι σε περίοδο ειρήνης καλούνται να εκτελούν έως και εικοσάωρα, χωρίς μάλιστα καμία διοικητική μέριμνα υποστήριξης.

Το Π.Δ. 394/2001 καταστρατηγείται πλέον μόνιμα και με περισσή ευκολία από τους "σχεδιαστές" των μέτρων και η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Έχουμε την αίσθηση ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να πάρει θέση όπως επίσης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πλέον θα εξετάσει με τους νομικούς της τον τρόπο αντίδρασης στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος για τα μέλη της».  

Σχόλια