default-image

12χρονο αγοράκι αλυσοδενόταν από τους γονείς του στα Χανιά

Κρήτη
12χρονο αγοράκι αλυσοδενόταν από τους γονείς του στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δε θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου, γιατί με χτυπούν και με δένουν με αλυσίδες», έλεγε και ξανάλεγε κλαίγοντας στους αστυνομικούς και σε αθλιοτάτη κατάσταση χθες το απόγευμα ένα αγοράκι μόλις 12 χρονών, το οποίο περιφερόταν από το πρωί στους δρόμους της πόλης των Χανίων, με εμφανή τα σημάδια καθήλωσης στο σώμα του!

Την ίδια ώρα, η 10 μέτρων αλυσίδα κλειδωμένη με λουκέτο, που εντοπίστηκε στο σπίτι του στην περιοχή Χαλέπα, μαρτυρά την απίστευτη κτηνωδία σε βάρος του και μάλιστα από τους ίδιους τους γονείς του, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου αδελφού του, επειδή "έριχνε" στο Βενιαμίν της οικογένειας χαστούκια, συνδράμοντας με τη σειρά του στο "συνετισμό" του, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων τα πρώτα στοιχεία από τις καταθέσεις τους.

Το παιδί, που γεννήθηκε στα Χανιά από Αλβανούς γονείς, οι οποίοι διαμένουν τουλάχιστον την τελευταία 20ετία στην Κρήτη, θα φιλοξενούνταν χθες βράδυ σε συγγενείς του, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί εισαγγελέας, ιατροδικαστής, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος για τα περαιτέρω.

Η ενδοοικογενειακή βία με τα τόσο τραγικά αποτελέσματα αποκαλύφθηκε μόλις χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν περίοικοι είδαν να περιπλανιέται το 12χρονο αγόρι στους δρόμους με εμφανή τα σημάδια καθήλωσης στο σώμα του και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί που έσπευσαν να το βοηθήσουν όταν άρχισε να τους εξιστορεί το βασανιστήριο που βίωνε τους δύο τελευταίους μήνες.

Τα στοιχεία ήταν σοκαριστικά, καθώς το μικρό παιδί, κλαίγοντας, ομολόγησε πως το κακοποιούσαν και το κρατούσαν δεμένο μέσα στο σπίτι με τις αλυσίδες. Μάλιστα, το έδεναν χειροπόδαρα, προκειμένου, όπως παραδέχθηκαν στη συνέχεια και οι ίδιοι οι γονείς, με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο να το "συνετίσουν". Σοκαριστικό ήταν το θέαμα εξάλλου που αντίκρισαν όσοι από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων, που διενεργεί και την προανάκριση της υπόθεσης, βρέθηκαν στο σπίτι του 12χρονου, το οποίο κι εντόπισαν άμεσα μετά τις σχετικές υποδείξεις του μικρού παιδιού. Μια αλυσίδα τουλάχιστον 10 μέτρων, κλειδωμένη με ένα λουκέτο, ήταν από τις πρώτες ενδείξεις της απίστευτης κτηνωδίας που αντίκρισαν μπαίνοντας στο σπίτι, όπου στη συνέχεια φόρεσαν χειροπέδες τόσο στη 43χρονη μητέρα, όσο και στο 46χρονο πατέρα, που δηλώνει οικοδόμος, κάνοντας αραιά και πού ένα μεροκάματο στις οικοδομές.  

Οι γονείς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παραδέχτηκαν την κακοποίηση του παιδιού τους, τονίζοντας ουσιαστικά πως τα έκαναν όλα αυτά για το καλό του, μήπως και συνετιστεί. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα λεγόμενα και του παιδιού, οι γονείς του το κακοποιούσαν τους δύο τελευταίους μήνες.

Μάλιστα μετά το σχολείο δεν το άφηναν να βγαίνει από το σπίτι και το έδεναν χειροπόδαρα με αλυσίδες. Το κακομεταχειριζόταν και ο ίδιος του ο αδελφός, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που το χαστούκιζε για να συνετιστεί. Το 12χρονο αγόρι δεν άντεξε άλλο τη βάναυση και κτηνώδη συμπεριφορά των δικών του ανθρώπων, της ίδιας της οικογένειάς του, και χθες, όταν ξαναπήγε σχολείο, βρήκε την ευκαιρία και την... κοπάνησε, βάζοντας έτσι τέλος και στο δράμα που ζούσε!

Της Ιωάννας Βλαχάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News