default-image

Κραυγή αγωνίας από τους σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από τους σπουδαστές Τουριστικών Επαγγελμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελλοντικοί μάγειρες κάνουν μαθήματα με... άδειες κατσαρόλες. Σπουδαστές που εκπαιδεύονται για τη φιλοξενία των... άλλων έχουν μείνει στο δρόμο μετά το λουκέτο που μπήκε στο οικοτροφείο της σχολής. Ο λόγος για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι, με τους σπουδαστές να προχωρούν χθες το πρωί σε κατάληψη βγάζοντας κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να τσακωνόμαστε με τους συναδέλφους συμφοιτητές μας για μία ντομάτα και για μία πιπεριά. Πράγματα που μπορεί να σας φαίνονται ασήμαντα, είναι όμως απαραίτητα για τις σπουδές μας, τα οποία όμως δεν τα έχουμε», είπε με παράπονο ο Σήφης Γλεζάκης, σπουδαστής της σχολής.  

Με κλειστό το οικοτροφείο και ανύπαρκτα υλικά ακόμη και για μαθήματα μαγειρικής, οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων βλέπουν το χρόνο των σπουδών τους να εξαντλείται χωρίς αντίκρισμα.

«Σου λένε ότι πρέπει να μείνεις έξω, να βρεις το δικό σου σπίτι να νοικιάσεις. Δε σου παρέχουν στέγη και τροφή, όπως γινόταν πέρσι», τόνισε ο Αργύρης Βενιαμίν, επίσης σπουδαστής που αγωνιά για το μέλλον των σπουδών του.

Χάθηκε η μισή χρονιά

Η κατάσταση που εξακολουθεί εδώ και μήνες να επικρατεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Κοκκίνη Χάνι, μόνο μια χώρα που επενδύει στον τουρισμό δε θυμίζει. Οι σπουδαστές έχουν ουσιαστικά χάσει τη μισή χρονιά, περιμένοντας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Πολλά παιδιά, που έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας, αναζητούν εναγωνίως δουλειά, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο να συνεχίσουν τις σπουδές τους, από τη στιγμή που το οικοτροφείο της σχολής έκλεισε. «Εγώ, που δεν μπορώ να έχω οικονομική στήριξη από τους γονείς μου, αναγκάζομαι να δουλεύω. Αυτό μου στερεί χρόνο από τη σχολή μου. Έχουμε πάρα πολλές ελλείψεις και τα πράγματα δυστυχώς δε φαίνεται ότι καλυτερεύουν», είπε με τη σειρά της στη "Ν.Κ." η σπουδάστρια της σχολής Φιλιώ Μιχαλάκη.

Θα βρεθεί λύση

Οι σπουδαστές καταγγέλλουν αδιαφορία αλλά και μεθοδεύσεις με σκοπό την υποβάθμιση και το τελικό λουκέτο στη σχολή. Χθες το πρωί πραγματοποίησαν κατάληψη, αγωνιώντας για το μέλλον τους. Για μεταβατική φάση, η οποία οφείλεται στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Τουρισμού, κάνει λόγο ο διευθυντής της Σχολής Γιώργος Κερασιώτης, που άκουσε για μια ακόμη φορά τα παράπονα των σπουδαστών που αγωνίζονται για να βγουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας.

«Η υπουργός έχει κάνει ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και τα προβλήματα που είναι άμεσα και έχουν να κάνουν με τρόφιμα και πρακτική θα λυθούν. Και αυτό περιμένουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News