default-image

Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων

Κρήτη
Εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου ανακοινώνει ότι οι εκλογές της Κυριακής 24/2 για την ανάδειξη συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν το νομό στο 9ο συντακτικό συνέδριο ανασύστασης της παράταξης, που θα γίνει από 28/2 έως 3/3 στην Αθήνα, θα λάβουν μέρος στα εξής σημεία:

? Για τον Άγιο Νικόλαο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κινηματοθέατρο REX). Στην Ελούντα θα γίνουν στο Κοινοτικό Κατάστημα.

? Στην Ιεράπετρα στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα.

? Στη Σητεία στο Κέντρο Νεότητας και στη Λεύκη στο κοινοτικό κατάστημα Ζήρου.

Σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή επισημαίνει:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, η μαζική συμμετοχή σας είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση στην κορυφαία εκδήλωση του Κινήματος που είναι το συνέδριό του. Το ΠΑΣΟΚ αναγεννιέται και μαζί μ' αυτό αναγεννιέται και η ελπίδα στις καρδιές των Ελλήνων γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις χωρίς να λογαριάζει πολιτικό κόστος και χωρίς να κοιτάζει το βραχυχρόνιο συμφέρον σε βάρος των Ελλήνων και της Πατρίδας».

Ανακοίνωση ΝΟΕΣ Ηρακλείου

Από τη ΝΟΕΣ Ηρακλείου ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εκλογή αντιπροσώπων για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Επιτροπής Καταστατικού & Πιστοποίησης (Ε.ΚΑ.Π.) και τις αποφάσεις της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Ηρακλείου (ΝΟΕΣ) του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στα γραφεία της Ν.Ε. Ηρακλείου κατατέθηκαν συνολικά 158 αιτήσεις υποψηφιότητας για την ανάδειξη των 82 συνέδρων, με τους οποίους δικαιούται να εκπροσωπηθεί ο νομός Ηρακλείου σε σύνολο 2.000 εκλεγμένων συνέδρων που υπολογίζεται να εκλεγούν πανελλαδικά. Η κατάθεση σχεδόν διπλάσιου αριθμού αιτήσεων υποψηφιότητας από τον αριθμό υποψηφίων που "δικαιούται" ο νομός Ηρακλείου, με βάση τις αποφάσεις της Ε.ΚΑ.Π., δείχνει το σημαντικό ενδιαφέρον των μελών του ΠΑΣΟΚ για την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία του συντακτικού συνεδρίου του.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, από τις 8 π.μ. ως τις 7 μ.μ. Το κάθε μέλος όταν προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα πρέπει να επιδεικνύει κάποιο δημόσιο έγγραφο απόδειξης της ταυτοπροσωπίας του, στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία γέννησης, θα διαγράφεται από το μητρώο μελών (αν είναι εγγεγραμμένος) ή θα συμπληρώνει αίτηση εγγραφής ή επικαιροποίησης των στοιχείων (αν δεν αναφέρεται στο μητρώο και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ) και στη συνέχεια θα καταγράφεται στην κατάσταση ψηφισάντων.

Αν το μέλος είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών θα λαμβάνει ένα ψηφοδέλτιο της Νεολαίας και ένα ψηφοδέλτιο των συνέδρων του Κινήματος, αφού κάνει την επιλογή του σημειώνοντας με το σήμα του σταυρού το όνομα που επιθυμεί θα τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στην αντίστοιχη κάλπη. Όσοι είναι ηλικίας άνω των 30 ετών θα ψηφίζουν μόνο για συνέδρους του Κινήματος.

Η ΝΟΕΣ Ηρακλείου καλεί τους πολίτες, μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, να συμμετάσχουν μαζικά στην ανάδειξη των αντιπροσώπων, για το επικείμενο συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και το Κίνημα. Η συμμετοχή τους στις 24 κάλπες σε όλο το νομό είναι εγγύηση για την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και την επανασύνδεσή του με τις δυναμικές και παραγωγικές κοινωνικές ομάδες του τόπου, τη νέα γενιά και τα δοκιμαζόμενα τμήματα της κοινωνίας μας.

Το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για την αναγέννησή του και την οριοθέτηση της φυσιογνωμίας του, με βάση τις εμπειρίες από τα επιτεύγματα και τα λάθη του παρελθόντος, τις ανάγκες και προσδοκίες της κοινωνίας αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και τις προοπτική που πρέπει να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε για την χώρα!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News