default-image

Διαμόρφωση Προμαχώνα Σαμπιονάρα

Κρήτη
Διαμόρφωση Προμαχώνα Σαμπιονάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την  ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης για την τύχη του Προμαχώνα Σαμπιονάρα αναφορικά με την  Αποκατάσταση, Ανάδειξη και Χρήση του.

Τη σύμβαση  υπέγραψε σήμερα  ο κ. Κουράκης με τον ανάδοχο του έργου.

Ο προϋπολογισμός του είναι 416.842,08 ευρώ, έχει χρόνο παράδοσης 8 μήνες και  χρηματοδοτείται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 2007-2013.

Γ. Κουράκης  : « Ξαναζωντανεύει» η «Πύλη της Άμμου»

Ο Δήμαρχος  στις δηλώσεις του τόνισε ότι σχεδόν το  σύνολο του Μνημείου  των Ενετικών Τειχών έχει αποκατασταθεί από τη Δημοτική Αρχή, ενώ  με την  αξιοποίηση και ανάδειξή της η Πύλη Σαμπιονάρα, «ξαναζωντανεύει» και ο χώρος θα αποτελέσει  ένα νέο ξεχωριστό σημείο στάσης και θέασης, προς το Ενετικό λιμάνι, τον Κούλε και τα Νεώρια που θα ενώνει μέσω της Θολοσκεπούς Στοάς το Λιμάνι με το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πλατεία Ελευθερίας και το Κέντρο της πόλης.

«Θα αξιοποιήσουμε τη  Σύγχρονη Τεχνολογία, και θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να ενημερώνονται για το Ηράκλειο μέσα από ειδικό Διαδραστικό Σταθμό Πληροφόρησης (infokiosk με οθόνη αφής) που θα τοποθετηθεί εντός της στοάς. ενώ ο χώρος εξωτερικά μπορεί να προσφερθεί για ανάρτηση επιλεγμένων θεμάτων προβολής της πόλης» επεσήμανε ο κ. Κουράκης .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News