Κρήτη

2ο Παγκρήτιο Forum προώθησης κρητικών προϊόντων

Ευρεία απήχηση στους επιχειρηματίες και παραγωγούς του ξενοδοχειακού, μεταποιητικού και αγροτικού τομέα αντίστοιχα έχει  η πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Κρήτης και της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου για προώθηση των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία του νησιού  και κατά τη νέα τουριστική περίοδο.

Οι νέες συναντήσεις ξενοδόχων, διευθυντών/υπεύθυνων προμηθειών ξενοδοχείων της Κρήτης και παραγωγών/μεταποιητών κρητικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις  9 το βράδυ και θα περιλαμβάνουν, αποκλειστικά και μόνο, προκαθορισμένες κατ' ίδιαν συναντήσεις εξάλεπτης διάρκειας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9, στο Ηράκλειο.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο Δεύτερο Παγκρήτιο Forum προώθησης των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία παραγωγοί και μεταποιητές θα πρέπει να έχουν αποστείλει και τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει, όπως και πέρυσι, στην αίθουσα "Καρούζου" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Foroum θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης των οχημάτων τους στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum στηρίζει  η Περιφέρεια Κρήτης, και οι ακόλουθοι φορείς:  

? Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ)

? ΓΕΩΤ.Ε.Ε - Παράρτημα Κρήτης

? Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων

? Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

? Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

? Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

? Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης

? Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου

? Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης

? Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

? Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών & λοιπού προσωπικού κουζίνας

Στόχος των διοργανωτών του Δεύτερου Παγκρήτιου Forum είναι η συνεργασία πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα ώστε τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν και ν' αναδειχθούν στην κουζίνα των  κρητικών ξενοδοχείων και κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, αποτελώντας τους πρεσβευτές της κρητικής διατροφής στο εξωτερικό, μέσω των  φιλοξενούμενων τουριστών.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο Δεύτερο Παγκρήτιο Forum, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου: κ. Μιχάλης Καθαράκης, τηλ. 2810 344738 e-mail: katharak@katartisi.gr, και κ. Έφη Κουτεντάκη, τηλ. 2810 302731 e-mail: koutentaki@katartisi.gr.

Σχόλια