default-image

Χαιρετίζει την κινητοποίηση των Λασιθιτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Κρήτη
Χαιρετίζει την κινητοποίηση των Λασιθιτών ο ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λασιθίου με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την αγωνιστική και ενωτική λαϊκή κινητοποίηση στο Σεληνάρι και την κατάληψη της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο.

"Η 20ή Φεβρουαρίου", σημειώνει, "θα σημαδεύει το ξεκίνημα ενός ανυποχώρητου και ενωτικού αγώνα για το Λασίθι, ενάντια στις πολιτικές της υποβάθμισης, της διάλυσης και της εξαθλίωσης. Ενάντια στα μνημόνια και τις τρόικες που ξεπουλάνε τον τόπο μας και μας οδηγούν στην καταστροφή.

Σήμερα το Λασίθι, ενωμένο, έδειξε την αποφασιστικότητα και τη δύναμή του. Έδειξε ότι δεν παρακαλεί, ότι δε ζητιανεύει αλλά απαιτεί ισοτιμία και αξιοπρέπεια.

Έδειξε ότι δεν αρκείται σε υποσχέσεις και «εξυπηρετήσεις». Τα λόγια τέλειωσαν.

Η ενότητα όλου του λαού του Λασιθίου και ο αγώνας είναι η απάντηση στην επιδρομή και τη λεηλασία που υφίσταται ο τόπος μας και η πατρίδα μας.

? Δε θα μας κοροϊδέψουν.

? Δε θα μας φοβίσουν.

? Δε θα μας διασπάσουν.

? Δε θα σταματήσουμε μέχρι τη νίκη".

Σε δελτίο-κάλεσμά του παράλληλα η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου αναφέρει:

"Συμπολίτισσες και συμπολίτες, το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, η κατάργηση σχολών των ΤΕΙ, στο Λασίθι, η απομάκρυνση υπηρεσιών, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών, αλλά και να ηχήσουν, ως καμπανάκι συναγερμού, για όλους μας! Ήδη και στο Ηράκλειο υπάρχουν δείγματα συγχώνευσης τμημάτων των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, πράγμα που θα επιφέρει χειροτέρευση της παροχής υπηρεσιών υγείας, σε εποχές κρίσης, ενώ το σχέδιο Αθηνά, έρχεται να επισφραγίσει την απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ευθύνες των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, παραγόντων, τοποτηρητών, δημάρχων, περιφερειαρχών, διορισμένων και αιρετών, είναι τεράστιες, για τα εγκλήματα που συντελούνται. Διαμόρφωσαν, υπηρέτησαν, υπηρετούν και εκπροσωπούν το πελατειακό κράτος στο Ηράκλειο και στην Κρήτη και προσπαθούν τώρα με υπεκφυγές, ανέξοδους λεονταρισμούς, κορώνες και κροκοδείλια δάκρυα να φανούν αμέτοχοι. Όμως είναι συνένοχοι!

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, η κυβερνητική τρόικα εφαρμόζει τα σχέδιά της, αφήνοντας τη διαπλοκή και τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας ανέπαφα. Όλα τα βάρη αφορούν στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, στους μικροεπαγγελματίες, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στους θεσμούς κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, το Λασίθι μας δίνει ένα παράδειγμα ενωτικού αγώνα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μας δίνει ένα παράδειγμα αυτοοργάνωσης, δράσης, κοινωνικής ενεργοποίησης και άμεσης δημοκρατίας. Το Λασίθι μας δείχνει το δρόμο!

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Ηρακλείου, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους και καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, με ενότητα, σθένος και αγωνιστική διάθεση, για να μην αφήσουμε να περάσει από πάνω μας ο οδοστρωτήρας της τρόικας και των μνημονίων, για μια κοινωνία της αλληλεγγύης!

Καλούμε τον ηρακλειώτικο λαό να συμπαρασταθεί και να περιφρουρήσει την κατάληψη της ΔΥΠΕ Κρήτης (οδός Σμύρνης 26), να παλέψει για την αποτροπή της κοινωνικής αφαίμαξης, για να μείνουμε όλοι όρθιοι στην κρίση!

Ο αγώνας του λαού στο Λασίθι, είναι ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News