Κρήτη

Για μαζική συγκέντρωση κάνει λόγο το ΠΑΜΕ

«Η γραμματεία Ηρακλείου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου χαιρετίζει», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «τους χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τους φοιτητές, σπουδαστές και τις γυναίκες που από τις κοινές μαζικές τους συγκεντρώσεις από τα κοινά τους μπλόκα - παρά τις προσπάθειες των ντόπιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών να "θαφτεί" η ογκώδης και δυναμική συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία την Πλ. Ελευθερίας, καθώς και η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις Μοίρες- στάλθηκε αποφασιστικό το μήνυμα».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση

«Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Τα εκβιαστικά διλλήματα, η βία, η τρομοκρατία, η καταστολή του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπαλλήλων θα απαντηθούν με ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στην οικοδόμηση του κοινού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, της νεολαίας και των γυναικών.

Αυτό ήταν και το μήνυμα της σημερινής απεργίας, των μαζικών κοινών συγκεντρώσεων.

Ούτε βήμα πίσω. Κλιμάκωση της δράσης τώρα για υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης, για ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών-ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία».

Ο φόβος και οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δε θα περάσουν.

Εχθρός του λαού δεν είναι ο ίδιος ο λαός και οι αγωνιστικές του εκδηλώσεις. Εχθρός του λαού είναι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια που απομυζούν τον πλούτο που αυτός παράγει. Είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου που με την φωτιά και το σίδερο θέλουν να μετατρέψουν την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα σε μια αγελάδα που αδιαμαρτύρητα θα την αρμέγουν τα μονοπώλια και οι κεφαλαιοκράτες.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η εργατική τάξη τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν την δύναμη και αργά αλλά σταθερά θα καταχτήσουν και την θέληση να βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τις διοικήσεις των σωματείων, τις επιτροπές αγώνα χωρίς χάσιμο χρόνου, από αύριο κιόλας με συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της δράσης για την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, τα επόμενα κοινά βήματα της κοινής δράσης τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα», καταλήγει την ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Σχόλια