default-image

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι και από Ιεράπετρα

Κρήτη
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι και από Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Επιτροπή Διεκδίκησης του Δήμου Ιεράπετρας αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι.

Με ανακοίνωσή της αναφέρει τα παρακάτω:

«Τα τελευταία δύο χρόνια οι πολίτες της Ιεράπετρας βιώνουμε καθημερινά μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής κατάσταση: Όλες οι υπηρεσίες που υπήρχαν στην πόλη έχουν αποψιλωθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξυπηρετηθούμε σε στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουμε.

Η λογική που έχει επικρατήσει να μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες της πόλης μας αλλού έχει κυριολεκτικά δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Το φαινόμενο παρατηρείται σε δεκάδες αρμοδιότητες υπηρεσιών. Το Νοσοκομείο μας υποβαθμίζεται. Το μοναδικό Τμήμα ΤΕΙ οδεύει προς κατάργηση, ενώ ήδη έχουν καταργηθεί η Μαθητική Εστία, η Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας,  το Τελωνείο Ιεράπετρας, ο Σταθμός του ΕΘΙΑΓΕ, και η Ταμειακή Υπηρεσία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.  

Απέναντι σε όλα αυτά, πολίτες, φορείς και δημοτική Αρχή έχουμε επανειλημμένα κινητοποιηθεί, έχουμε ενημερώσει όλους τους αρμόδιους, έχουμε δείξει με δυναμισμό ότι θέλουμε τα αυτονόητα, χωρίς να υπάρχει ακόμα αποδοχή των προτάσεων, των θέσεων μας και των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας μας.  

Τα παραπάνω αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς να την αγνοεί και κυρίως η κεντρική εξουσία.

Είναι αδήριτη ανάγκη λοιπόν να αντιμετωπιστεί η περιοχή με τρόπο που να αρμόζει στην οικονομική, κοινωνική, αναπτυξιακή και πολιτική δυναμική που παρουσιάζει ως τέταρτη πόλη της Κρήτης και παράλληλα με τις υπαρκτές και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει και είναι ορατές.

Είναι προφανές πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πρακτικούς και ουσιαστικούς λόγους. Πρόκειται για μείζον πολιτικό και αναπτυξιακό θέμα του τόπου μας. Πρόκειται για την επιβίωση της κοινωνίας μας που μας αφορά και μας απασχολεί άμεσα.

Το συμπέρασμα πως η Ιεράπετρα τελεί υπό διωγμό έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία και όπως έχουμε πει και στο παρελθόν θα καταδείξουμε με κάθε τρόπο την απόφασή μας να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά αυτή η κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διεκδίκησης που έχει συστήσει ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισαν τη συμμετοχή στο κοινό συλλαλητήριο του Λασιθίου που θα γίνει στο Σεληνάρι και ακολούθως στην πορεία προς την Περιφέρεια με κυρίαρχο στόχο τη στήριξη του Νοσοκομείου μας, του Τμήματος ΤΕΙ και των δημόσιων υπηρεσιών που πρέπει να λειτουργούν στην πόλη.

Η Επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες της Ιεράπετρας να συμμετέχουν μαζικά και ειρηνικά στη μεγάλη αυτή πορεία για να διατρανώσουμε πως όλοι μαζί ενωμένοι, μακριά από πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες, στηρίζουμε τον τόπο μας και αντιτασσόμαστε στην υποβάθμισή του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News