Κρήτη

Έκλεψαν μηχανή και λάστιχα πυροσβεστικού

Αφού κλάπηκαν η μηχανή και τα ελαστικά, εγκαταλελειμμένο και καμένο βρέθηκε χθες με το πρώτο φως της ημέρας το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Φαιστού, ενώ φθορές υπέστησαν και οι εγκατεστημένες στο χώρο του δημοτικού καταστήματος κάμερες.

«Βρισκόμαστε απέναντι σε όποιους αντιτείνονται σε τέτοιες καταδικαστέες πράξεις παραβατικής συμπεριφοράς. Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες δε θα μας εμποδίσουν, ούτε θα μας πτοήσουν να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ως δημοτική Αρχή και ζητούμε απ' όλους τους συναρμόδιους φορείς το αυτονόητο:πρόληψη και ασφάλεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη, επαναφέροντας ουσιαστικά το μείζον θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης στη Μεσαρά.

Το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Φαιστού, που πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει συνδράμει σε περιπτώσεις πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, κλάπηκε το σαββατοκύριακο από το Ζαρό, όπου βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το δημοτικό κατάστημα, κι εντοπίστηκε στο 7ο χιλιόμετρο Γαζίου-Κρουσώνα. Οι δράστες της κλοπής, που μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της "Ν.Κ." παρέμεναν άγνωστοι, όχι μόνο είχαν αφαιρέσει τη μηχανή του οχήματος και τα ελαστικά, αλλά του έβαλαν και φωτιά όταν το εγκατέλειψαν στο σημείο όπου βρέθηκε, καταστρέφοντάς το. Παράλληλα όμως φρόντισαν να καταστρέψουν και τις κάμερες παρακολούθησης που είχαν εγκατασταθεί στο Ζαρό και στο σημείο όπου βρίσκονταν σταθμευμένο το πυροσβεστικό όχημα. Το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερη προσοχή να εξεταστούν τόσο το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του εν λόγω Δήμου και ό,τι αυτό έχει καταγράψει, όσο και το καταγραφικό υλικό άλλων κτηρίων στην περιοχή από όπου κλάπηκε το όχημα.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Φαιστού παράλληλα αναφέρει ότι, παρά την ενεργοποίηση και την καλή διάθεση των αστυνομικών Αρχών, ο Δήμος Φαιστού δυστυχώς έχει αποτελέσει στο παρελθόν και συνεχίζει να αποτελεί ως σήμερα επίκεντρο αρνητικού ενδιαφέροντος, λόγω επανειλημμένων περιστατικών παραβατικότητας, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του δήμου. «Κατ' επανάληψη στο παρελθόν έχουμε επισημάνει προβλήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή μας. Με λύπη γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού περιστατικού, όπως η κλοπή και η καταστροφή του πυροσβεστικού οχήματος από την περιοχή του Ζαρού, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν να πλήξουν τη δημοτική Αρχή Φαιστού, καθώς και τους πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις δημοτικές υπηρεσίες».

Όπως παράλληλα τόνισε μιλώντας στη "Ν.Κ." η κ. Πετρακογιώργη, η φθορά σε δημόσια περιουσία, η κλοπή εξοπλισμού από το χώρο του ΚΕΠ, καθώς και η επανειλημμένη απώλεια καυσίμων, κατά το πρόσφατο παρελθόν, είναι ενέργειες τις οποίες και καταδικάζει απερίφραστα ο εν λόγω Δήμος.

«Σύσσωμη η δημοτική Αρχή Φαιστού καταγγέλλει τέτοιες ενέργειες, που δεν τιμούν και δεν αρμόζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, στον πολιτισμό και τα ήθη της. Με αφορμή τέτοια περιστατικά παραβατικότητας, οι πολίτες του δήμου μας εισπράττουν την αδιαφορία και εκφράζουν συνεχώς τη δυσαρέσκειά τους για την ανεπάρκεια επέμβασης και ορθής λειτουργίας των υφιστάμενων ομάδων και δυνάμεων», αναφέρεται ακόμη στο γραπτό μήνυμα της δημάρχου κ. Πετρακογιώργη.  

Ο Δήμος Φαιστού απαιτεί την ενεργοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός πλέον από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη», ζητώντας από τις αστυνομικές Αρχές ακόμα μία φορά την «επιβεβλημένη πρόσθετη ενεργοποίηση».

Σχόλια