default-image

"Καμπάνα" στον τέως δήμαρχο Γαζίου για παράβαση καθήκοντος

Κρήτη
"Καμπάνα" στον τέως δήμαρχο Γαζίου για παράβαση καθήκοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον τέως δήμαρχο Γαζίου Γιώργο Μαρκογιαννάκη από το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ' εξακολούθηση και για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε εκδώσει ψευδείς βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας για τέσσερα άτομα προκειμένου να καλύψουν θέσεις τις οποίες είχε προκηρύξει η ΔΕΗ το 2007. Σε δύο από αυτά τα άτομα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή και στα άλλα δύο ποινή 1,5 έτους, επίσης με τριετή αναστολή.

Όπως προέκυψε οι τέσσερις δεν είχαν δικαίωμα πρόσληψης καθώς δεν είχαν το προσόν της εντοπιότητας, ενώ δε φιλοξενούνταν καν από κατοίκους στην περιοχή του Γαζίου, κάτι το οποίο είχαν ισχυριστεί από την αρχή. Ο κ. Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε το γράμμα του νόμου.

Και οι πέντε άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεση θα τελεσιδικίσει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Εντωμεταξύ την απόφαση για το αν ο κ. Μαρκογιαννάκης τεθεί σε αργία από τη θέση του δημοτικού συμβούλου που κατέχει στο Δήμο Μαλεβιζίου καλείται να πάρει ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News