Κρήτη

Μήνυμα Πετρακογιώργη για την αστυνόμευση

Παρά την ενεργοποίηση και την καλή διάθεση των αστυνομικών Αρχών, «ο δήμος Φαιστού δυστυχώς έχει αποτελέσει στο παρελθόν, και συνεχίζει να αποτελεί ως σήμερα, επίκεντρο αρνητικού ενδιαφέροντος, λόγω επανειλημμένων περιστατικών παραβατικότητας, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του», σημειώνεται από το Δήμο Φαιστού.

«Κατ' επανάληψη», συνεχίζει σε σχετικό της μήνυμα-ανακοίνωση η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, «στο παρελθόν έχουμε επισημάνει προβλήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή μας. Τα αυξανόμενα προβλήματα του δήμου, καθώς και η έλλειψη αστυνόμευσης μας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν έχοντας πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων και αποστολή επιστολών στις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία κατά τις οποίες τέθηκαν ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών.

Με λύπη γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού περιστατικού, όπως η κλοπή και καταστροφή του πυροσβεστικού οχήματος από την περιοχή του Ζαρού, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ενέργειες που στόχο έχουν να πλήξουν τη δημοτική Αρχή Φαιστού, καθώς και τους πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις δημοτικές υπηρεσίες. Η φθορά σε δημόσια περιουσία, η κλοπή εξοπλισμού από το χώρο του ΚΕΠ καθώς και η επανειλημμένη απώλεια καυσίμων, κατά το πρόσφατο παρελθόν, είναι ενέργειες τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα. Σύσσωμη η δημοτική Αρχή Φαιστού καταγγέλλει τέτοιες ενέργειες που δεν τιμούν και δεν αρμόζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, στον πολιτισμό και τα ήθη της.

Με αφορμή τέτοια περιστατικά παραβατικότητας, οι πολίτες του δήμου μας εισπράττουν την αδιαφορία και εκφράζουν συνεχώς τη δυσαρέσκειά τους για την ανεπάρκεια επέμβασης και ορθής λειτουργίας των υφιστάμενων ομάδων και δυνάμεων. Για αυτό το λόγο απαιτούμε την ενεργοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς και είναι καιρός πλέον από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη ώστε ο πολίτης, είτε είναι δημότης είτε επισκέπτης, να αισθάνεται αλλά και να είναι ασφαλής.

Κανένας στο δήμο Φαιστού δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις της Αστυνομίας. Τα γεγονότα και τα δεδομένα ωστόσο, δυστυχώς τις ξεπερνούν αμαυρώνοντας την εικόνα της περιοχής μας. Ως δημοτική Αρχή έχουμε πρωταρχικό μέλημα την ανάπτυξη και την ευημερία των δημοτών, για αυτό και εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας καθώς τελικά οι προθέσεις δεν επαρκούν.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από τις αστυνομικές Αρχές ακόμα μία φορά την επιβεβλημένη, πρόσθετη ενεργοποίηση καθώς και μια σειρά από ενέργειές που πρέπει να είναι άμεσες και μόνιμες για την περιοχή μας, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουμε τις επαλειμμένες και δυσάρεστες καταστάσεις που βιώνουμε. Ως Δήμος Φαιστού, θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη τέτοιων περιστατικών τα οποία και αντιβαίνουν στις αξίες της δημιουργίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Βρισκόμαστε απέναντι σε όποιους αντιτείνονται σε τέτοιες καταδικαστέες πράξεις παραβατικής συμπεριφοράς και δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες δε θα μας εμποδίσουν, ούτε θα μας πτοήσουν να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ως δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Φαιστού θέτει ως στόχο την προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής δίνοντας προτεραιότητα στη δημόσια ασφάλεια. Για το λόγο αυτό ζητούμε απ' όλους τους συναρμόδιους φορείς το αυτονόητο: Πρόληψη και ασφάλεια».

Σχόλια