default-image

Η Ένωση Ι.Υ. Ηρακλείου για την απεργία της Τετάρτης

Κρήτη
Η Ένωση Ι.Υ. Ηρακλείου για την απεργία της Τετάρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το μήνυμα "οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα της Μ.Κ.Ο. στην κοινωφελή εργασία δεν είναι σκλάβοι κανενός - άμεση καταβολή των δεδουλευμένων - κανένας ανασφάλιστος" καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας και στο Δημαρχείο Μοιρών με το ΠΑΜΕ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται ο αγώνας της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο χρηματοδοτούμενο από την τρικομματική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά κονδύλια ήδη εφαρμόζει μέσω ΜΚΟ την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με το σύγχρονο δουλεμπόριο ανέργων όπως στα προγράμματα της λεγόμενης "Κοινωφελούς Εργασίας" στους Δήμους Ηρακλείου και Λασιθίου μέσω της Μ.Κ.Ο. "Αλληλεγγύη Κρήτης".

Στα προγράμματα αυτά, που λειτουργούν ως σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που ανακυκλώνουν την ανεργία, οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιον κλάδο απασχολούνται (ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, κ.λπ.) αμείβονται με τον ίδιο εξευτελιστικό μισθό, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Μάλιστα, ακόμα και αυτόν τον πενιχρό μισθό για να τον πάρουν χρειάστηκε πολλές φορές να κινητοποιηθούν, να απεργήσουν ενώ αρκετοί από αυτούς εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι! Επίσης σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με τα ένσημά τους καθώς οι περισσότεροι - για λίγα ένσημα - δε συμπληρώνουν τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Καλούμε τους εργαζόμενους στα προγράμματα αυτά να μη σκύψουν το κεφάλι!

? Να ενώσουν τη δύναμή τους με την υπόλοιπη εργατική τάξη, να συμμετέχουν καθολικά στη Γενική Πανελλαδική Απεργία (από την οποία καλύπτονται) την Τετάρτη 20 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ, για να διεκδικήσουμε την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας, που θα έχουν καθολική ισχύ για όλους! Να παλέψουμε ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία!

? Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους και την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους!

? Καλούμε τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία να οργανώσουν την πάλη τους με δημιουργία Επιτροπής Αγώνα σε κάθε Δήμο και υπηρεσία  και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News