default-image

Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης (Ηχητικό)

Κρήτη
Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριήμερες κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα των αγροτών της Κρήτης. «Οι αγρότες της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον αγώνα των αγροτών όλης της χώρας. Για ένα αγροτικό τομέα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, για ένα αγροτικό τομέα που παράγει εθνικό πλούτο. Λέμε "όχι" στις πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου.

Στον κόμβο του Γιόφυρου στο  Ηράκλειο η συνάντηση των αγροτών του νομού. Οι αγρότες βρίσκονται επί της εθνικής αλλά και κάτω από τη γέφυρα, ενώ σταδιακά μοιράζουν και κηπευτικά στους διερχόμενους μαζί με τα αιτήματά τους.   

Στην περιοχή του Σταυρωμένου η συγκέντρωση των αγροτοκτηνοτροφων του Ρεθύμνου.

Οι αγρότες της ΟΑΣΝ Χανίων συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στον κόμβο του Κλαδισού και στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία μέσα από την πόλη των Χανίων κατέληξαν στην εθνική οδό στο Πλατάνι της Σούδας.

Στο Λασίθι τα μπλόκα στήθηκαν στον κόμβο Αγίου Νικολάου, ενώ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου συνεχίζουν με αποκλεισμό του δρόμου στο Σεληνάρι και πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης .

«Δε ζητάμε παροχές. Ζητάμε αλλαγές επί της ουσίας στον αγροτικό χώρο προκειμένου να επιβιώσουμε», η θέση του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη στο Ράδιο 9,84.

Δυσφορία του ίδιου για την απόφαση του πρωθυπουργού να μην τους δεχτεί.

Ακούστε τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΑΣΝΗ στο Ράδιο 9,84:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News