Κρήτη

"Χορός" κλοπών και διαρρήξεων

Όπως πρόεκυψε δακτυλοσκοπικά, δράστης δύο κλοπών από οικίες στο Ηράκλειο, που έγιναν το 2009 σε βάρος ενός 42χρονου και ενός 46χρονου, φέρεται να είναι ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησε στην εξιχνίαση των δύο υποθέσεων χθες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περίπτωση της ληστείας σε βάρος ενός Βούλγαρου που σημειώθηκε το 2008 στην περιοχή της Αμμουδάρας, φέρονται να είναι δυο συμπατριώτες του. Όπως κατήγγειλε τότε το θύμα, δύο άτομα αφού τον χτύπησαν του αφαίρεσαν 205 ευρώ. Όταν απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου δεν προσδιόρισε ακριβώς την ταυτότητα των δραστών, ανέφερε ωστόσο πως γνώριζε τον ένα εμφανισιακά. Από τις προσαγωγές που ακλούθησαν προσδιορίστηκε αρχικά ο ένας εκ των δύο δραστών και στη συνέχεια ο δεύτερος, που αρνείται ότι συμμετείχε στο περιστατικό.

Χθες στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε και ένας 34χρονος από την Αλγερία, με την κατηγορία της κλοπής προϊόντων από κατάστημα. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που τον συνέλαβαν διαπίστωσαν πως μπήκε σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ και αφαίρεσε προϊόντα συνολικής αξίας 90 ευρώ.

Επίσης στην Κασταμονίτσα συνελήφθησαν από τα ΤΑΕ Ηρακλείου τρεις γυναίκες Ρομά ηλικίας 21, 23 και 46 ετών και ένας ακόμα 26χρονος Ρομά, ως κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής στο σπίτι 56χρονου κατοίκου της περιοχής.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένα φορητό μόντεμ, καθώς δε βρήκαν χρήματα, άρπαξαν τελικά διαρρήκτες χθες τα ξημερώματα από ραδιοφωνικό σταθμό στο Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, από τους "ποντικούς" δε γλίτωσαν ούτε άλλα δύο καταστήματα της ίδιας γειτονιάς, τα οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, διαρρήχτηκαν μόνο και μόνο για τον εντοπισμό χρημάτων.
Σημειώνεται ότι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν εκ των διαρρηκτών.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος συνελήφθησαν, τέλος, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με την κατηγορία της κλοπής  αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 26χρονου κατοίκου της περιοχής.

Σχόλια