default-image

Η υγεία στην επιστολή Κουνενάκη προς τον υπουργό

Κρήτη
Η υγεία στην επιστολή Κουνενάκη προς τον υπουργό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας με αίτημα την ανάγκη εξεύρεσης του ποσού των 850.000€ για την αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αλλά και την αναγκαιότητα της νομικής αυτοτέλειας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης απέστειλε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του:

"Κύριε υπουργέ,

Από 01/01/2013 στο νομό μας λειτουργεί ένα μόνο πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για όλα τα νοσοκομεία. Όπως ενημερωθήκαμε, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ακόμα για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων και ελπίζουμε ότι αυτές θα τακτοποιηθούν εντός του πρώτου τριμήνου. Τονίζουμε δε ιδιαιτέρως τα εξής:

1) Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

2) Υπάρχει επίσης έλλειψη προσωπικού στις άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα λόγω των παραπάνω να υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία μας.

3) Το οικονομικό παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα λόγω των μεγάλων ανείσπρακτων απαιτήσεων και μεγάλων υποχρεώσεων.

Ιδιαιτέρως όμως θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, πέρα των ανωτέρω ζητημάτων που αφορούν όλα τα νοσοκομεία, δύο ιδιαίτερα θέματα για τα νοσοκομεία του Δήμου μας.

Α) Καθυστερεί αδικαιολόγητα η παραλαβή της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η οποία όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής κ. Μαυρικάκης, χρειάζεται περίπου 850.000€ για την αποπληρωμή.

Απαιτούνται ελάχιστα ακόμα να γίνουν και είναι κρίμα να παραμένει σε απραξία ένας χώρος που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες σε όλο το Νομό και θα προσφέρει στήριξη στον ανεπτυγμένο τουρισμό της περιοχής μας.

Παρακαλούμε ως εκ τούτου για την εξασφάλιση του αναγκαίου ποσού, ώστε να παραδοθεί γρήγορα η νέα πτέρυγα και να τεθεί σε λειτουργία.

Β) Έχετε ενημερωθεί για τα ιδιαίτερα ζητήματα του Νοσοκομείου Νεάπολης, στο οποίο υπάρχουν πολλά κληροδοτήματα, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την μελέτη και κατασκευή κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας σε οικόπεδο των κληροδοτημάτων.

Και ενώ, κύριε υπουργέ, πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και θεσμικοί συμφωνούν με την νομική άποψη, ότι θα πρέπει δηλαδή να λειτουργήσει το συγκεκριμένο νοσοκομείο ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο ώστε να διασφαλιστούν τα σημαντικά κληροδοτήματα, αυτό δεν έγινε με το νέο νομικό πρόσωπο και τον νέο οργανισμό.

Παρακαλούμε ως εκ τούτου να επιληφθείτε του θέματος κατά τρόπο ώστε το Νοσοκομείο Νεάπολης να εξασφαλίσει την νομική του υπόσταση και να διαδραματίσει τον ρόλο που μπορεί, με τον κύριο σκοπό τη μελέτη και κατασκευή του κέντρου αποθεραπείας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News