default-image

Νέες δεσμεύσεις για τους επιχειρηματίες

Κρήτη
Νέες δεσμεύσεις για τους επιχειρηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεσμεύσεις για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, αλλά και για ρυθμίσεις προς όφελος του Επιχειρηματικού Κόσμου έλαβαν οι εκπρόσωποι του Ηρακλείου από τον  Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά κατά τη διάρκεια συνάντησης του που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί.

Ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, στο πλαίσιο δράσεων του για την Ανάπτυξη, είχε ενημερώσει σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο, έπειτα από συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανώλη Κουμαντάκη. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στις Βρυξέλλες, το γραφείο του κ. Σενετάκη εκπροσώπησε συνεργάτης του στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και να προχωρήσουν άμεσα μεταρρυθμίσεις για τον Εμπορικό Κόσμο.

Με βάση την ενημέρωση που είχε ο Υφυπουργός, αλλά και την περιγραφή της κατάστασης που έγινε από τους εκπροσώπους των φορέων, ο κ. Σκορδάς ανακοίνωσε πως προωθούνται δράσεις αποκατάστασης της ρευστότητας, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα «Τειρεσίας», σύμφωνα με το οποίο ο κάθε οφειλέτης θα αξιολογείται ξεχωριστά. Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για τις ρυθμίσεις των δανείων, καθώς και για την αλλαγή του πτωχευτικού Δικαίου για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Σκορδάς παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξουν σε σύντομο διάστημα νέες μεταρρυθμίσεις από το Υπουργείο, τόσο αναφορικά με τον Αγορανομικό Κώδικα, όσο και αναφορικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την τόνωση της ρευστότητας.

Έμφαση έδωσε επιπρόσθετα ο Υφυπουργός στο χαρακτηρισμό του Ηρακλείου ως Τουριστική Πόλη, παροτρύνοντας τους εκπροσώπους των φορέων να προχωρήσουν σε μια δυναμική αλλαγή του τοπίου στην πόλη. Ο Υφυπουργός στήριξε την αλλαγή φυσιογνωμίας της πόλης, υποστηρίζοντας πως το Ηράκλειο μπορεί να γίνει πιλότος ανάπτυξης του Τουρισμού, μέσα από συνεργασίες των επιχειρηματιών με τους συναρμόδιους φορείς, παροχές εκπτωτικών κουπονιών και δράσεων που θα θέτουν το Ηράκλειο στο επίκεντρο κρουαζιέρας ή διακοπών. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο κ. Σκορδάς υποστήριξε ότι με κατάλληλο σχεδιασμό και με δεδομένες τις αφίξεις των Τουριστών στην πόλη, το Ηράκλειο μπορεί να αποκτήσει έναν χαρακτήρα πόλης υποδοχής Τουρισμού, Πολιτισμού και Εμπορίου,  με τεράστια οφέλη τόσο για τον εμπορικό κόσμο, όσο και για την τόνωση της τοπικής και εθνικής οικονομίας και την ανάπτυξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News