Κρήτη

"Ξεμπλοκάρει η αδειοδότηση του σχεδίου πολεοδόμησης στα Λινοπεράματα"

Εδώ και χρόνια ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Υπαλλήλων ΔΕΗ νομού Ηρακλείου έχει καταθέσει σχέδιο πολεοδόμησης της περιοχής Λινοπεράματα, του Δήμου Μαλεβιζίου. Για την αδειοδότηση απαιτούνται πολλές και χρονοβόρες εγκρίσεις όπως, αυτής από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, τον σχετικό έλεγχο της προβλεπόμενης πολεοδομικής μελέτης από το Υ.Π.Ε.Κ.Α., όσο και τον έλεγχο νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την έκδοση του σχετικού Διατάγματος. Η διαδικασία συνήθως διαρκεί πέραν της δεκαετίας, όπως αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και η στενή συνεργασία με το Συνεταιρισμό και το υπουργείο, φαίνεται να "ξεμπλοκάρει" την αδειοδότηση του σχεδίου πολεοδόμησης της περιοχής Λινοπεράματα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματισθεί συνάντηση, για αύριο Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, με τον πρόεδρο του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων ΔΕΗ Ν. Ηρακλείου, κ. Νίκο Γιαννακουδάκη και στελέχη του υπουργείου Π.Ε.Κ.Α.

Σχόλια