Κρήτη

Συζήτησαν για την υγεία στο Δήμο Γόρτυνας

Συνάντηση με το δήμαρχο Γόρτυνας κ. Νίκο Σχοιναράκη είχε το πρωί της Δευτέρας, στο γραφείο του, ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνης Γρηγοράκης, με τη συμμετοχή του δ/ντή της τεχνικής υπηρεσίας, για θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το Δήμο για την παραχώρηση επί 30 έτη στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης οικοπεδικής έκτασης του Δήμου για την κατασκευή και τις ανάγκες στέγασης του Περιφερειακού Ιατρείου των Αγίων Δέκα.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα πραγματοποιήσει τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής του ιατρείου, θα μεριμνήσει για την άδεια ανέγερσης και θα καταθέσει ολοκληρωμένο το φάκελο στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εντός του έτους.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν στη συνάντηση ήταν η δυνατότητα ανέγερσης και κατασκευής κτηρίου και στην περιοχή του Λέντα, για τις ανάγκες στέγασης του εκεί ιατρείου, καθώς και το χρόνιο αίτημα για τη σύσταση Περιφερειακού Ιατρείου στις Στάβιες, περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Χάρακα, το οποίο, όπως ενημερώθηκε ο δήμαρχος, έχει ήδη διαβιβαστεί εκ νέου στο υπουργείο Υγείας από τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Σχόλια