default-image

Νέα μαρτυρία για το τροχαίο

Κρήτη
Νέα μαρτυρία για το τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέα μαρτυρία στον 9,84, 21χρονος φοιτητής επανέλαβε τα όσα είχε πει και ο 23χρονος πριν από δύο μέρες, ότι δηλαδή στο μηχανάκι υπήρχε πινακίδα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει ανοίξει συζήτηση για τον αν υπήρχε ή όχι πινακίδα στη μοτοσυκλέτα. Βεβαίως και υπήρχε και δεν την είδα μόνο εγώ, αλλά όσοι ήταν εκεί, περίπου 30 και πλέον άτομα, το είδαν ξεκάθαρα. Επίσης, μετά που έφτασαν τα ασθενοφόρα και έτρεξα και εγώ για να δω τι έχει γίνει, άκουσα από πάνω που ήμουν έναν αξιωματικό της Αστυνομίας να λέει σε έναν της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από κάτω αν το μηχανάκι είχε πινακίδα.

Τότε ο αστυνομικός από κάτω όχι μόνο του απάντησε πως είχε πινακίδα, αλλά και φωναχτά είπε τον αριθμό κυκλοφορίας, προφανώς για να εντοπίσουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της μηχανής. Πώς κατέληξε να λένε κάποιοι ότι δεν υπήρχε πινακίδα, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω».

Τα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση, με μια αχτίδα πάντως αισιοδοξίας να υπάρχει, αφού δεν υπάρχει επιδείνωση.

Απ' έξω πάντως καθημερινά μπορεί και εκατοντάδες να είναι οι νέοι, φίλοι και γνωστοί των παιδιών που προσπαθούν να στηρίξουν τις οικογένειες των δύο αγοριών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το 19χρονο αγόρι δε σταμάτησε στον έλεγχο γιατί και πριν από λίγους μήνες που είχε πάρει κρυφά τη μηχανή του πατέρα του τού είχαν "κόψει" μεγάλο πρόστιμο και ο πατέρας του το είχε πληρώσει και το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει ένταση στην οικογένεια. Για το λόγο αυτό και αυτή τη φορά που πήρε κρυφά το μηχανάκι δε θέλησε να σταματήσει, όπως λένε οι πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του νεαρού.

Πάντως και τα δύο παιδιά δεν είχαν ενημερώσει ότι βρίσκονταν στο Ηράκλειο, οι οικογένειές τους γνώριζαν ότι είναι στην καφετέρια του χωριού που διαμένουν μόνιμα, για το 15χρονο δε αγόρι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι ήταν μετά τις 10 το βράδυ έξω από το σπίτι του οφειλόταν στο ότι την επόμενη μέρα δε θα πήγαινε στο σχολείο, λόγω των εκλογών που είχαν οι καθηγητές και τα σχολεία δε θα λειτουργούσαν, οπότε είχε το περιθώριο να ξυπνήσει όποια ώρα επιθυμούσε.

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζεται η ΕΔΕ για να διερευνηθεί τι συνέβη το μοιραίο βράδυ με τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν στην απολογία τους στον ανακριτή ότι κλότσησαν το μηχανάκι που καταδίωξαν. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 2000 ευρώ χρηματική εγγύηση έκαστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News