Κρήτη

Στο φράγμα Αποσελέμη ο δήμαρχος Ηρακλείου

Το φράγμα Αποσελέμη στην περιοχή Λαγκάδα, ανάμεσα σε Ποταμιές και Αβδού, επισκέφτηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με το δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου με αφορμή τη χορήγηση αδείας που έχει ζητήσει η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής του φράγματος ώστε να πραγματοποιήσει τομές στο οδόστρωμα της πόλης για την υδροδότησή της, θέμα που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά την έμφραξη του φράγματος ο ταμιευτήρας μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχει συλλέξει πάνω από 750.000 κυβικά νερού, που τον επόμενο μήνα αναμένεται να αυξηθούν σε πάνω από 1 εκατ. 300 χιλ. κυβικά νερού.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, δήλωσε τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο δήμαρχος Χερσονήσου, που όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να ωφελήσει και να υδροδοτήσει περιοχές όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και στο νομό Λασιθίου.

Το έργο αυτό κοινού ενδιαφέροντος για όλη την ανατολική Κρήτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, ενώ από το 2014 θα μπορεί να λειτουργεί δοκιμαστικά και να υδροδοτεί.

Επίσης το επόμενο διάστημα επίκειται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της σήραγγας μεταφορών των πλημμυρικών νερών από το Οροπέδιο Λασιθίου, τα οποία θα συγκεντρώνονται και αυτά στον ταμιευτήρα και θα προστεθούν για την υδροδότηση των παραπάνω περιοχών.

Σχόλια