Κρήτη

"Αγκάθι" η παράνομη υλοτομία και βόσκηση στο Βραχάσι

Ιδιαίτερα οξυμμένο είναι το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας αλλά και της παράνομης βόσκησης αιγοπροβάτων σε αγροτικές καλλιέργειες και στην ευρύτερη περιοχή του Βραχασίου, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Φθενάκη να θέτει το ζήτημα επί τάπητος σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην αίθουσα της Κοινότητας, παρουσία των αρμόδιων Αρχών, κτηνοτρόφων και κατοίκων.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο κ. Φθενάκης, «η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και η αύξηση στη τιμή των ζωοτροφών... οδηγούν - δυστυχώς - το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολίτες και κτηνοτρόφους σε καταστροφικές-παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τόσο του φυσικού μας πλούτου όσο και αγροτικών περιουσιών συμπολιτών μας, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα φαινόμενα, τα οποία και καταδικάζουμε».

Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη αύξησης των μέτρων προστασίας από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με στόχο τον περιορισμό τόσο της παράνομης υλοτομίας όσο και της παράνομης βόσκησης.

Παράλληλα, κάτοικοι θα βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε τυχόν "περίεργες" κινήσεις να καταγγέλλονται άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο διοικητής του Τμήματος Νεάπολης Γιάννης Παπαλεωνίδας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Μανόλης Μασσάρος και ο προϊστάμενος της Δασοφυλακής Νεαπόλεως Γιώργος Παραβολιάσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι 13.000 τόνοι λαθραίων ξύλων κατασχέθηκαν σε όλη τη χώρα το 2012, σύμφωνα με στοιχεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην Ειδική Γραμματεία Δασών, γεγονός που "φωτογραφίζει" τις διαστάσεις του προβλήματος.

Σχόλια