default-image

Μονάδα Ψυχιατρικής στο Δήμο Φαιστού

Κρήτη
Μονάδα Ψυχιατρικής στο Δήμο Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα του Δ.Σ. Φαιστού μεταξύ φορέων του Δήμου Φαιστού (Κοινωνική Υπηρεσία και "Βοήθεια στο Σπίτι") με τον καθηγητή Ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ κ. Αλέξανδρο Βγόντζα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η σύσταση κινητής μονάδας ψυχιατρικής παρακολούθησης. Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Βγόντζα, σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή Φαιστού, οι οποίοι επισήμαναν την αναγκαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς μόνο στο Ηράκλειο υπάρχουν Ψυχίατροι, και πως η ύπαιθρος είναι παραμελημένη στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Για το λόγο αυτό ο κ. Βγόντζας ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Φαιστού και τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας ώστε το πρόγραμμα, αν και πιλοτικό, να έχει ανταπόκριση.

Στη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και που τους έχουν φέρει σε απόγνωση χωρίς να ζητούν ιατρική συμβουλή.

Υπάρχουν δε περιστατικά που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης αλλά λόγω της προκατάληψης δεν εμφανίζονται ποτέ προς τα έξω.

Στόχος της ομάδας των ψυχιάτρων αλλά και του Δήμου Φαιστού είναι η ενημέρωση του κόσμου και η εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται στον τομέα της υγείας (νοσηλευτές, Κοινωνική Υπηρεσία, "Βοήθεια στο Σπίτι" κ.ά.).

Ο κ. Βγόντζας τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά και στόχος είναι να επισκεφτεί όλο και περισσότερες περιοχές της περιφέρειας, ενώ ζήτησε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ("Βοήθεια στο Σπίτι", Κοινωνική Υπηρεσία) για να μπορέσει να υλοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πολιτών μέσω της κινητής μονάδας ψυχιατρικής παρακολούθησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News