Κρήτη

Συνάντηση στο Δήμο Φαιστού για τα αδέσποτα

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Φαιστού. Ο Δήμος Φαιστού και η οργάνωση Camilari Cares ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης σε θέματα όπως "Δηλητηρίαση", "Εγκατάλειψη", "Αδέσποτα", "Στείρωση", "Κακοποίηση".

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Πρωτογεράκης, εκπρόσωποι των φιλοζωικών Σωματείων του δήμου και αρμόδια στελέχη του Δήμου.

Ο Δήμος Φαιστού με ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του «για περιστατικά δηλητηριασμού αδέσποτων σκύλων όπως και παρόμοιων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στην περιοχή μας με δράστες ασυνείδητους» και καλεί «όλους τους πολίτες του δήμου μας σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση ούτως ώστε να συμβάλουν στην εξάλειψη κάθε είδους τέτοιων φαινομένων τα οποία αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και δυσφήμηση για την περιοχή μας».

Παράλληλα ο Δήμος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θέλει να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, καθώς «η εξόντωση των ζώων, με κάθε είδους επικίνδυνα δηλητήρια, εκτός του ότι αποτελεί από μόνη της μια αισχρή και απεχθή πράξη, εγκυμονεί ταυτόχρονα κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των περιοχών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν σε παιδικές χαρές και άλλους χώρους».

Η δημοτική Αρχή, έχοντας υπόψη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οικονομική δυσχέρεια, με όσα μέσα διαθέτει και στο μέτρο του εφικτού, στηρίζει και επικροτεί το έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου "Καμηλάρι Cares", που «με την εθελοντική του δράση βοηθάει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και στην προστασία και την περίθαλψη των αξιαγάπητων τετράποδων». Επίσης, σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ούτως ώστε να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων.  

Σχόλια