default-image

Κατεδάφιση αυθαιρέτου δίπλα από σχολείο

Κρήτη
Κατεδάφιση αυθαιρέτου δίπλα από σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε σήμερα η κατεδάφιση από το Δήμο Ηρακλείου του αυθαίρετου τριώροφου κτηρίου στην προέκταση της οδού Παλλάδας, το οποίο βρίσκεται στις Μεσαμπελιές (Ηλιούπολη) Ηρακλείου, που θα απελευθερώσει ένα χώρο 850 τ.μ., από τα οποία τα 700 προστίθενται στην αυλή του 46ου Δημοτικού Σχολείου, και τα υπόλοιπα 150 τ.μ. για τη διαπλάτυνση του δρόμου.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη κατεδάφιση ακινήτου, καθώς εφαρμόζεται πλήρως το σχέδιο πόλης στην οδό Παλλάδας, η οποία είναι κάθετη στην οδό Παπά Πέτρου Γαβαλά στο ύψος του Δημοτικού Σχολείου και η οποία διανοίγεται πλέον στο σύνολό της.

Στην περιοχή βρέθηκε σήμερα Παρασκευή ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής  κ. Δ. Βρούχου και σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς η κατεδάφιση του τριώροφου αυθαίρετου κτίσματος θα επιτρέψει την απόδοση ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο    χρήσιμου για τα παιδιά, ενώ συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής επισήμανε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο πόλης προκειμένου να ελευθερωθούν περισσότεροι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι για τη δημιουργία πάρκων, πλατειών, παιδικών χαρών κ.ά. που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News