default-image

Ελεύθεροι οι αστυνομικοί - Μαρτυρίες-σοκ για το τροχαίο (Ηχητικό)

Κρήτη
Ελεύθεροι οι αστυνομικοί - Μαρτυρίες-σοκ για το τροχαίο (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε η απολογία των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - οι οποίοι καταδίωξαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν σοβαρά στην παραλιακή - στον ανακριτή. Οι στυνομικοί αρνήθηκαν ότι κλώτσησαν το μηχανάκι .

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή 2.000 ευρώ ως χρηματικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αστυνομικοί οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για βαριές σωματικές βλάβες από αμέλεια  και παρέμειναν κρατούμενοι . Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ΕΔΕ που διετάχθη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή που οδήγησε στην εντατική  δυο νεαρά παλικάρια 16 και 19 ετών έχει προκαλέσει σοκ . Το ατύχημα συνέβη όταν η μηχανή που επέβαιναν έφυγε από την πορεία της κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την Αστυνομία.

Εντωμεταξύ υπήρξε νέα μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα για το τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου με τραυματίες δύο νεαρούς και εμπλεκόμενους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ένας 23χρονος που μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ανατρέπει την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι οι δύο νεαροί επέβαιναν σε μηχανή χωρίς πινακίδες ως μία από τις αιτίες της καταδίωξης, καθώς όχι μόνο είδε την πινακίδα, αλλά και, όπως είπε, αστυνομικός γυναίκα τον πλησίασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ρώτησε αν την αναγνωρίζει.

Ο ίδιος είπε ότι αν του ζητηθεί αυτά που είπε στο Ράδιο 9,84 να τα καταθέσει ενόρκως θα το κάνει.

Επίσης, όπως δηλώνει η μητέρα του ενός από τους δύο νεαρούς, υπάρχει γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας, η οποία ενόρκως καταθέτει ότι ο ένας εκ των δύο αστυνομικών κλότσησε τη μηχανή που επέβαιναν οι δύο νεαροί.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει η αυτόπτης μάρτυρας, «τα δύο παιδιά τα κυνηγούσε η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ, τα καταδίωκε. Πριν το σημείο του ατυχήματος είδα τον συνεπιβάτη αστυνομικό να κλοτσάει τη μηχανή που επέβαιναν οι νεαροί που έπεσαν και τραυματίστηκαν».

Την κατάσταση περιπλέκει μία νεαρή γυναίκα που υποστήριξε ότι είδε το περιστατικό από το μπαλκόνι της και κατέθεσε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή των δύο μοτοσικλετών.

Οι δύο τραυματίες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στις εντατικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 17 και 19 ετών, από χωριό του Μαλεβιζίου, έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με μηχανή που δεν έφερε πινακίδες και τα οποία, προφανώς φοβούμενα, δε σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να αρχίσει η καταδίωξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News