Κρήτη

Η πίτα του Εργατικού Κέντρου

Με τη μαζική συμμετοχή όλων των Διοικήσεων των Σωματείων μελών της δύναμης του  ΕΚΗ, πολλών εργαζομένων και των φορέων του Ηρακλείου, καθώς και την παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Ειρηναίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου, η κοπή της πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που παραμένουν άλυτα (ανεργία, απολύσεις, φτώχεια, εισοδηματική  πολιτική, ασυδοσία στην αγορά, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα κ.α.).  

Όπως είπε: Η ακρίβεια, η ανεργία και οι απολύσεις είναι ζητήματα που χρίζουν άμεσης  αντιμετώπισης. Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι κοντά στα σωματεία και να βρίσκονται  σε  επαγρύπνηση για νέους αγώνες. Σεβασμιότατε, ευχαριστώ που ήσαστε εδώ απόψε είναι τιμή μας. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα. Ως έθνος και σαν λαός βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, θα έλεγα τραγική, όμως κανένας δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να έχουμε αισιοδοξία και ελπίδα. Αυτή την ώρα της Μεγάλης δοκιμασίας ας σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να θυμηθούμε ξεχασμένες έννοιες  και αξίες, όπως την κοινωνική και ανθρώπινη αλληλεγγύη που μας έχει λείψει. Παράλληλα πρέπει να δημιουργήσουμε  κοινό μέτωπο αντίστασης  για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που μας οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα. Να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε".

Σχόλια