Κρήτη

Διάνοιξη για την ασφάλεια μαθητών

Αύριο Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ., το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου, θα προχωρήσει στη διάνοιξη - διαμόρφωση τμήματος της οδού μεταξύ των Ο.Τ.340 και Κ.Φ.333, με την κατεδάφιση του 3οροφου κτίσματος το οποίο βρίσκεται στην προέκταση της οδού Παλλάδας, η οποία είναι κάθετη στην Οδό Παπά Πέτρου Γαβαλά στο ύψος του 46ου Δημοτικού Σχολείου.

Η Δημοτική Αρχή με την συγκεκριμένη κατεδάφιση εξαλείφει τους κινδύνους που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αυθαίρετο κτίσμα αμφίβολης στατικής επάρκειας σε περίπτωση σεισμού, και καταργεί επίσης  μια πρόσβαση προς το  Σχολείο που είχε εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα τις μη εργάσιμες ώρες και απελευθερώνει ένα χώρο 850τ.μ. που τα 700 τ.μ. προστίθενται στην αυλή του σχολείου και τα υπόλοιπα 150τ.μ. γίνονται δρόμος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκης, τόνισε την σημασία της παρέμβασης αυτής για την περιοχή και για την λειτουργία του 46ου Δημοτικού Σχολείου επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάντοτε ως κορυφαίας προτεραιότητα τα θέματα της παιδείας και της Σχολικής στέγης καθώς και την εξυπηρέτηση του πολίτη

Τέλος ο κ. Κουράκης βεβαιώνει τους πολίτες ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την κατεδάφιση και ζητά την κατανόηση των δημοτών αλλά και ιδιαίτερα των οδηγών που κινούνται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.

Σχόλια