default-image

Ιεράπετρα: Καθυστερούν τα έργα

Κρήτη
Ιεράπετρα: Καθυστερούν τα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επίσπευση των εγγειοβελτιωτικών έργων που αφορούν την περιοχή της Ιεράπετρας ζήτησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης από τον ειδικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αθήνα μαζί με το βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.  

«Κάναμε μια πρώτη ενημέρωση για το μεγάλο και εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα έργων που υπάρχει, ζητώντας να δούμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πώς προχωρούν παρακάτω, διότι καταγράφεται καθυστέρηση σε πολύ σημαντικά έργα για την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ζήτησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να δει αναλυτικά τα στοιχεία μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και θα ακολουθήσει συνάντησή μας για το θέμα», σημείωσε ο δήμαρχος.

Επιστολή Καρχιμάκη

Την ίδια ώρα, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην βουλευτής και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη ζητά να ενημερωθεί για την πορεία των εγγειοβελτιωτικών έργων στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" στο νομό Λασιθίου.

«Με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης της οποίας υπήρξα μέλος ως υφυπουργός τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2010 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" του υπουργείου τα παρακάτω εγγειοβελτιωτικά  έργα», αναφέρει ο κ. Καρχιμάκης:

«1) Νέος αγωγός μεταφοράς νερού του φράγματος Μπραμιανών του δήμου Ιεράπετρας με συνολικό προϋπολογισμό 16.275.000 ευρώ και περίπου 1 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης και 15.500.000 ευρώ για την κατασκευή.

2) Φράγμα Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας με συνολικό προϋπολογισμό 22.450.000 ευρώ και 2 εκατ. ευρώ περίπου για την εκπόνηση της μελέτης.

3) Λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών του δ.δ. Παλαίκαστρου του δήμου Σητείας με συνολικό προϋπολογισμό 11.600.000 και περίπου 600.000 χιλ. ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης.

4) Φράγμα Λιθινών με ώριμη πλέον μελέτη και προϋπολογισμό 69.500.000 ευρώ.

Στη συνέχεια προκηρύχθηκαν οι μελέτες των τριών έργων: Φράγμα Μπραμιανών, φράγμα Αγ. Ιωάννη και λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων. Βρισκόμαστε στο στάδιο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, της ανάθεσης των παραπάνω μελετών, προκειμένου με την ολοκλήρωσή τους να δημοπρατηθούν τα παραπάνω έργα.

Θα παρακαλούσα να έχω την ενημέρωση σας και τις θετικές σας ενέργειες, επειδή ο νομός Λασιθίου είναι ο πλέον ξηροθερμικός νομός της χώρας και η συμβολή του στο εθνικό προϊόν της χώρας είναι σημαντική.

1) Πότε πρόκειται, αφού έχουν δημοπρατηθεί οι μελέτες να ανατεθούν στους αναδόχους και ποιο είναι το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους;

2) Το φράγμα των Λιθινών, του οποίου η μελέτη είναι πλέον ώριμη και το έργο είναι ενταγμένο από το Σεπτέμβριο του 2010 στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", πότε πρόκειται να δημοπρατηθεί;», καταλήγει ο κ. Καρχιμάκης.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News