Κρήτη

Νέο αρδευτικό στον Άγιο Σίλα

Στη βελτίωση των αρδευτικών υποδομών της τοπικής κοινότητας Aγίου Σίλα του δήμου Ηρακλείου θα συμβάλει ο εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης, έργο το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί από τη δημοτική Αρχή.

Σήμερα Τρίτη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου που έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ.

Το έργο "Βελτίωση και εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Αγίου Σίλα δήμου Ηρακλείου" χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013" και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών έχει οριστεί η Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 10 το πρωί στο δημοτικό κτήριο της Νέας Αλικαρνασσού.

Γ. Κουράκης: «Στόχος μας είναι η στήριξη της παραγωγής»

Σημαντική παρέμβαση για την αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ηρακλείου το έργο αυτό, τονίζοντας ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας και παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Το νέο αρδευτικό δίκτυο στον Άγιο Σίλα περιλαμβάνει την εγκατάσταση αγωγών συνολικού μήκους 3.000 μέτρων (1.529 μέτρα αγωγού μεγάλης πίεσης και 1.497 μέτρα αγωγού διανομής νερού), αλλά και την κατασκευή νέου αντλιοστασίου.

Σχόλια