Κρήτη

Λαϊκή αγορά με εκπτώσεις στα Χανιά

Μετά το Ηράκλειο και στα Χανιά αγορές με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% κάνουν από σήμερα στη λαϊκή αγορά της συνοικίας "Κουμπές" πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άνεργοι.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά από συζητήσεις και την τελική συμφωνία στην οποία προχώρησαν οι παραγωγοί λαϊκής αγοράς και το εμπορικό τμήμα της λαϊκής με τους Συλλόγους πολυτέκνων και τριτέκνων Χανίων.

Η έκπτωση και στα δύο τμήματα της λαϊκής τις πρωινές ώρες θα αρχίζει από 20% και τις μεσημβρινές ώρες θα αυξάνεται, ενώ οι συναλλαγές θα γίνονται με την επίδειξη της σχετικής πολυτεκνικής ή τριτεκνικής κάρτας ή της κάρτας ανεργίας.

Με απόφαση των Συλλόγων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό σήμα στους πάγκους των εμπόρων της λαϊκής αγοράς  που συμμετέχουν στην εκπτωτική δράση.

Η ανταπόκριση ήταν καθολική και ο διπλός στόχος, που ήταν η τόνωση της κίνησης αλλά και η παροχή της δυνατότητας σε οικογένειες να κάνουν φθηνότερες αγορές, ήταν επιτυχής.

Την ικανοποίησή τους για τη δράση αυτή εξέφρασαν και εκπρόσωποι των Συλλόγων τριτέκνων και πολυτέκνων, επισημαίνοντας ότι η απόφαση των παραγωγών και εμπόρων της λαϊκής της Τρίτης έχει και το στοιχείο της ανταποδοτικότητας, καθώς ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει φθηνότερες αγορές ενισχύοντας και την τοπική οικονομία.  

«Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες που δοκιμάζονται, διότι βλέπουμε ότι η «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας, η μεσαία τάξη, δοκιμάζεται», επισήμανε ο πρόεδρος στο εμπορικό τμήμα της λαϊκής αγοράς,  Σταύρος Μαρκουλάκης.  

«Σε μια εποχή που τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα αποφασίσαμε να προχωρήσομε σε αυτή τη δράση που θα βοηθήσει τις οικογένειες πολυτέκνων και τριτέκνων αλλά και ανέργων», τόνισε από την πλευρά του και ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκής αγοράς Κώστας Καψωμενάκης.

Παράλληλα, όπως είπε, «στηρίζουμε και προωθούμε τα δικά μας ντόπια προϊόντα, ώστε τα χρήματα να  μένουν στα Χανιά».

Στα Χανιά οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες αριθμούν περίπου 18.000 μέλη.

Σχόλια