default-image

Η.Κονοφάγος: Οι πολιτικοί τα ήξεραν όλα για τα κοιτάσματα

Κρήτη
Η.Κονοφάγος: Οι πολιτικοί τα ήξεραν όλα για τα κοιτάσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος και απολύτως δικαιολογημένα έχει προκληθεί μετά την επίσημη παραδοχή από το ΥΠΕΚΑ περί ύπαρξης απόρρητης έκθεσης για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη και όχι μόνο. Έκθεση την οποία το ελληνικό κράτος έδωσε να τη φυλά ένας ιδιώτης, εν προκειμένω τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο χημικός μηχανικός δρ Ηλίας Κονοφάγος μιλώντας στο Ράδιο 9,84 είπε: «Ούτε μια επένδυση δεν έγινε τα τελευταία 15 χρόνια για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Το μέλλον μας. Επενδύσεις έχουν κάνει όλοι οι γείτονες. Αίγυπτος, Τουρκία, Ισραήλ, Λιβύη, Ιταλία, Αλβανία. Εμείς; Είμαστε απόντες. Ούτε ένα απόρρητο αρχείο δεν ξέρουμε πού να το βάλουμε».

«Έφυγα το 2007 από τα ΕΛ.ΠΕ. Δε γνωρίζω λοιπόν εσωτερικά τι εμπιστευτικές ή άλλες μελέτες υπάρχουν εκεί, γιατί μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρεία».

«Οι πολιτικοί μας τα ξέρουν όλα. Τόσα χρόνια όλοι μας, οι επιστήμονες, πλησιάζαμε τους πολιτικούς. Ποια είναι η διαπίστωση; Δε θέλουν να καπελωθούν οι πολιτικοί από τους τεχνοκράτες. Αλλά ήρθε η ώρα που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες», σχολίασε επίσης ο διακεκριμένος επιστήμονας.

 

**Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Νέα Κρήτη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News