Κρήτη

Συνάντηση Σενετάκη-Χατζηδάκη για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Για το νέο διεθνή αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλι, το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" και την οργάνωση προώθησης μεγάλων έργων στο νομό και τη χώρα συζήτησαν από κοινού ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με το βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη.

Ο βουλευτής συνάντησε τον υπουργό στο γραφείο του, όπου τέθηκαν υπόψη του όλα τα μεγάλα ζητήματα του νομού. Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε εξειδίκευση στα θέματα του υφιστάμενου αεροδρομίου, αλλά και του νέου, καθώς θεωρείται πως αποτελούν σημαντικά έργα ανάπτυξης.

Ο υπουργός τόνισε αναφορικά με τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου πως η πρόθεση του υπουργείου είναι να εκκινήσει τις διαδικασίες ανάπτυξης των υποδομών στο νομό Ηρακλείου, προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση στο σύνολο της περιοχής. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, ο σχεδιασμός είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος οδικός άξονας στην ενδοχώρα του νομού, αφού πρώτα καθοριστούν οι υποδομές και τα απαραίτητα δίκτυα.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, επίσης, πως μέχρι την ολοκλήρωση των σημαντικών και μεγάλων έργων για την ανάπτυξη του νομού προγραμματίζονται όλες οι δράσεις για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης". Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως έλαβε σοβαρά υπόψη του τις αναφορές τόσο του Μάξιμου Σενετάκη, όσο και του Μανώλη Κεφαλογιάννη, καθώς και τις διευκρινίσεις που λήφθηκαν από το διοικητή του "Νίκος Καζαντζάκης" κ. Γιώργου Πλιάκα και της αρμόδιας διοικητού Πολιτικής Αεροπορίας κ. Φώφης Παπαδημητροπούλου. Ο υπουργός ανέφερε πως έχουν προχωρήσει εγκρίσεις έργων για το αεροδρόμιο και υποστήριξε πως υπάρχει η εκτίμηση ότι μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου το "Νίκος Καζαντζάκης" θα διαθέτει αναβαθμισμένες υποδομές.

Σχόλια