Κρήτη

Δεσμεύσεις Αρναουτάκη για έργα στο Σίσι

Μπροστά στον κίνδυνο οικονομικής καταστροφής βρίσκονται επαγγελματίες στο Σίσι, μετά τις τραγικές εικόνες διάλυσης μεγάλου τμήματος του μόλου από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κρήτης ζήτησε τόσο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου όσο και τοπικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, καθώς η υπάρχουσα μελέτη αποκατάστασης του μόλου δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο σύνολό της, λόγω του ότι αγγίζει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Από τις δεσμεύσεις του κ. Αρναουτάκη υπήρξε ικανοποίηση, καθώς θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αναγκαίων παρεμβάσεων στο λιμάνι του Σισίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση κονδυλίου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης στο πλαίσιο της μελέτης, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα εξασφαλίσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την απομάκρυνση βράχων από την είσοδο του λιμανιού ώστε την ερχόμενη τουριστική σεζόν να μην υπάρξουν "εμπόδια" στην προσέγγιση τουριστικών σκαφών από τη Χερσόνησο, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.

«Το επόμενο 10ήμερο θα έχουμε καταλήξει στο πώς θα δημοπρατήσουμε αυτό το σημαντικό έργο για την περιοχή», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Φθενάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου Γιώργος Μανουσάκης και Γιώργος Γαβαλάς, καθώς και επαγγελματίες της περιοχής.

Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξή του για τα έργα α) βιολογικού καθαρισμού Σισίου-Μιλάτου και β) ανάπλασης παραλίας Σισίου και Μιλάτου. Παράλληλα, στηρίζει και έργα αθλητισμού, αφού, όπως δήλωσε, θα εξασφαλιστούν χρήματα για τις ανάγκες του γηπέδου του Αθλητικού Ομίλου Βραχασίου, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του προέδρου του ΑΟΒ και προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου κ. Γιώργου Φθενάκη.

Σχόλια