default-image

Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο

Κρήτη
Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκληρότερο πρόσωπο της ζωής πριν καν προλάβουν να τη γνωρίζουν βιώνουν τα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας του Νίκου και της Ελπινίκης Παυλίδη στο Ηράκλειο, που ζουν το δικό τους δράμα. Αντί να μεγαλώνουν και να παίζουν ανέμελα όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας τους, κοιμούνται και ξυπνάνε με το φόβο ότι ο σπιτονοικοκύρης του σπιτιού στον Πόρο, όπου μένουν, θα τους πετάξει στο δρόμο, αφού όντας άνεργοι οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι.

Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια τρέφεται αποκλειστικά από συσσίτια και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με το πενιχρό επίδομα πολυτεκνίας που λαμβάνει. Έφτασαν μάλιστα και στο σημείο να σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο για περίπου ένα μήνα, αφού δεν υπήρχε ούτε μια φέτα ψωμί για κολατσιό, αλλά και να τα κοιμίζουν νωρίς για να ξεχνάνε την πείνα τους.

Τόσο ο 38χρονος Νίκος όσο και η 37χρονη Ελπινίκη εργάζονταν ανά διαστήματα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, ενώ έκαναν μεροκάματα όπου έβρισκαν. Τώρα όμως, μένοντας άνεργοι, τα περιθώρια για αυτούς έχουν στενέψει. «Τα παιδιά είναι πλέον σε μια ηλικία που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και ανησυχώ για αυτά. Έχουν περάσει πολλά. Φοβάμαι», λέει η Ελπινίκη. «Τι θα γίνουμε με πέντε παιδιά, 22 μηνών το μικρότερο και 13 ετών το μεγαλύτερο, αν μείνουμε στο δρόμο; Το ρεύμα και το νοίκι είναι απλήρωτα. Δούλευα στο Δήμο, στις οικοδομές, πήγαινα στο λιμάνι και ξεφόρτωνα ζωοτροφές. Τώρα δε βρίσκεται τίποτα.  

Χρειάζομαι όμως οπωσδήποτε δουλειά, διότι κινδυνεύουμε να μείνουμε άστεγοι», λέει ο Νίκος εκλιπαρώντας για εργασία προκειμένου να μπορέσει και πάλι να ζήσει την οικογένειά του και να μεγαλώσει τα παιδιά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News