default-image

"Αντιφασιστικά συλλαλητήρια... ενώ έχουμε νέο νεκρό "

Κρήτη
"Αντιφασιστικά συλλαλητήρια... ενώ έχουμε νέο νεκρό "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είχαμε σκοπό να "χαιρετίσουμε" ένα ακόμα αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο στις 19 του μήνα στην Αθήνα" αναφέρει το "Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης" και συνεχίζει:

"Είχαμε σκοπό να πούμε (ξανά) 2 λέξεις για τον πραγματικό λόγο του καθεστωτικού αβανταρίσματος των νεοναζί μαφιόζων σε κάθε επίπεδο, επικοινωνιακό κυρίως, με την διάχυση του μισαλλόδοξου παραλληρήματος παντού, σε επίπεδο άσκησης εξουσίας, αλλά και ακόμα και σε καθαρά "επιχειρησιακό", με την ανοχή και την ασυλία στους φονιάδες που κυκλοφορούν ανενόχλητοι στους δρόμους και σπέρνουν τον τρόμο.

 Που δεν είναι άλλος από τον περιορισμό των ελευθεριών, επομένως και των αντιστάσεων απέναντι στην βαρβαρότητα της οικονομικής πολιτικής που αφήνει καμένη γη πίσω της. Που δεν είναι άλλος από την χειραγώγηση του κόσμου και την διοχέτευση της οργής του μακριά από τους αληθινούς ενόχους που ασκούν αυτήν την πολιτική, στρέφοντάς την ενάντια σε αθώους και αδύναμους - ενάντια συλλήβδην στις μεταναστευτικές κοινότητες, ενάντια πλέον και όσους και όσες προβάλλουν αντίσταση στο καθεστώς.

Είχαμε σκοπό απλώς να δηλώσουμε ένα "τυπικό" και νοερό "παρόν" στην συγκεκριμένη κινητοποίηση - η οποία μάλιστα τιτλοφορείται ως "Αθήνα-Πόλη Αντιφασιστική", καθώς δεν έχουμε φυσικά τη δυνατότητα να βρεθούμε στην Αθήνα για κάτι τέτοιο.

Κάτι τέτοιες μέρες όμως, μέρες που μετράμε νεκρούς, οι προθέσεις των διοργανωτών, όσο φιλότιμες κι αν είναι, όσο κι αν δεν μας κάνει κόπο να τις στηρίξουμε - έστω κι έτσι, ξέρουμε πως δεν αρκούν. Κάτι τέτοιες μέρες, συλλαλητήρια μετά μουσικής, μας φαίνονται απελπιστικά "λίγα", έως κι ανάρμοστα. Κάτι τέτοιες μέρες, οι μεγαλοστομίες μας συνθλίβουν πιο πολύ κι από τα μαχαίρια των νεοναζί. Κάτι τέτοιες μέρες, θέλουμε να ουρλιάξουμε πως φοβίζουν εσάς, δολοφονώντας εμάς.

Σήμερα τα ξημερώματα (σ.σ. χθες) μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον Σερντάρ Γιακούμπ, 26 χρόνων, μετανάστη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News