Κρήτη

Ζητά ενίσχυση της Αστυνομίας στη Βιάννο

Επιστολή Μπαριτάκη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο ζητά εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων παραβατικότητας όχι μόνο την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, αλλά και την απαλλαγή των αστυνομικών από δράσεις και ενέργειες ξένες προς το Σώμα.

Ο δήμαρχος αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του:
"Το  τελευταίο χρονικό διάστημα  παρουσιάζεται έντονη έξαρση της εγκληματικότητας στους οικισμούς του δήμου Βιάννου. Παρουσιάζονται ήδη φαινόμενα διαρρήξεων, κλοπών κυρίως σε αγροτικά προϊόντα, αλλά και απειλών κατά των κατοίκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στον πληθυσμό έντονη ανασφάλεια αλλά και φόβος, που είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Μέσα σε αυτά πρέπει να προστεθεί και το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που αρχίζει να γίνεται έντονο μετά και τις τελευταίες «αποβάσεις» στα παράλια του δήμου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου με την υπάρχουσα κατάσταση αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά αλλά και κατασταλτικά, κάτι που ουσιαστικά ενδυναμώνει τις όποιες ομάδες κακοποιών στοιχείων θελήσουν να προβούν σε παράνομες ενέργειες.

Πρέπει λοιπόν άμεσα να στελεχωθεί το ΑΤ Βιάννου με προσωπικό που θα του επιτρέψει να εκτελεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης του δήμου ικανοποιητικό για την ασφάλεια των κατοίκων. Να είναι σε θέση να εκτελούνται περιπολίες ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στα χωριά του δήμου, κάτι που θα δηλώσει την παρουσία της Αστυνομίας αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιδόξους κακοποιούς.

Να μη διατίθεται και να μεταφέρεται το υπάρχον προσωπικό του ΑΤ Βιάννου για  άλλες δράσεις και ενέργειες, όπως π.χ. αστυνόμευση γηπέδων, που έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία του και ουσιαστικά να λειτουργεί μόνο με ένα αστυνομικό βάρδιας.

Να ελεγχθεί και να εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία για την πάταξη της παράνομης βόσκησης από κτηνοτρόφους ειδικά στις περιοχές  που απαγορεύεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς  της 30ής Ιουλίου 2012 αλλά και μέσα στις γεωργικές ζώνες καθώς και εντός των οικισμών.

Ζητάμε μηδενική ανοχή στους ελάχιστους που με τη συμπεριφορά τους δείχνουν να μην υπολογίζουν ούτε  τους νόμους ούτε τις δημόσιες Αρχές.

Περιμένουμε την οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Α.Τ. Βιάννου με αξιοποίηση του παραχωρηθέντος κτηρίου  από το Δήμο Βιάννου, που είναι σε εκκρεμότητα από το 2009 και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και εφαρμογή της σχετικής μελέτης, άγνωστο για ποιο λόγο.

Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε τις σχετικές ενέργειες τόσο από εσάς όσο από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας".

Σχόλια