default-image

Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας

Κρήτη
Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεμινάριο με θέμα "Αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων" πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το σεμινάριο διοργάνωσαν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό εκπαιδευτικοί από τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών των προαναφερθέτων νομών για τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού και γενικότερα τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες. Επίσης αναλύθηκαν θέματα για την επεξεργασία σεναρίων σύνταξης σχεδίων έκτακτης ανάγκης, ενώ έγινε και παρουσίαση θεμάτων που αφορούν στην πληροφόρηση σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ομιλητές ήταν στελέχη από τον ΟΑΣΠ και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του ΕΚΑΒ.  

Υποστηρικτές του σεμιναρίου ήταν ο Δήμος Χανίων με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και το Γραφείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, και το Europe Direct.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News