default-image

Κοινή δράση για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας

Κρήτη
Κοινή δράση για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 16-1-2013, μετά από πρόσκληση του γενικού δ/ντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Νικόλαου Παρασύρη, συναντήθηκαν, παρουσία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε επίπεδο Κρήτης, με θέμα την αντιμετώπιση, από κοινού, του προβλήματος της λαθροϋλοτομίας στο νησί μας.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν από τη Γενική Αστυνομική Δ/νση Κρήτης ο ταξίαρχος Αντώνιος Δαριβιανάκης, από το Λιμενικό Σώμα ο σημ/ρος ΛΣ Νικόλαος Μπολιουδάκης, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κρήτης κ. Εμμανουήλ Νικολακάκης, ο κ. Νικόλαος Αμανάκης από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, καθώς και οι διευθυντές των ΔασικώνΥπηρεσιών της Κρήτης.

Δεσμεύτηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην ύπαιθρο για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας με τη δημιουργία και μικτών συνεργείων από διαφορετικές υπηρεσίες.

Κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για τα δασικά δέντρα που εξαφανίζονται με την κοπή και τη χρήση τους ως καυσόξυλα αλλά και για τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που αποτελούν τμήματα της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Θεωρούν ότι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων των φορέων και καλούν τους πολίτες να συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News