Κρήτη

Κερδίζει έδαφος το κρητικό παξιμάδι

Αν νομίζετε πως το παξιμάδι είναι μόνο συνοδευτικό και πρωταγωνιστεί ως πιάτο μόνο στον ντάκο ή την κουκουβάγια, είστε γελασμένοι.

Είναι αμέτρητες οι συνταγές που καταγράφονται στην ιστοσελίδα www.paximadi.gr αλλά και στο φυλλάδιο της Ομάδας Παραγωγών Κρητικού Παξιμαδιού που το τελευταίο διάστημα ανασυστάθηκε δυναμικά με στόχο το μοναδικό κρητικό προϊόν κατοχυρωμένο ως ΠΓΕ, δηλαδή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, να φτάσει άμεσα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αρτοποιοί από ολόκληρη την Κρήτη δραστηριοποιούνται δυναμικά με επίκεντρο την προώθηση και τη διάδοση του κρητικού παξιμαδιού. Ήδη έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες με τους αρτοποιούς της υπόλοιπης Ελλάδας, προκειμένου το κρητικό παξιμάδι να πάρει τη θέση που του αξίζει στα ράφια των φούρνων ολόκληρης της Ελλάδας.

Τον επόμενο μήνα θα συμμετάσχουν και στην έκθεση αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ 2013 που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo, ενώ στους μελλοντικούς στόχους είναι από κοινού και συντονισμένα να κατακτήσουν οργανωμένα και τις αγορές του εξωτερικού.

Σχόλια