Κρήτη

Ολοκληρώνεται το αποχετευτικό της Αγίας Βαρβάρας

Ολοκληρώθηκε το παζλ της κατασκευής των αποχετευτικών υποδομών του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας, καθώς υπογράφτηκε και η σύμβαση του περιφερειακού αποχετευτικού δικτύου, λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης που αφορούσε το βιολογικό καθαρισμό και το κεντρικό δίκτυο, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο.  

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, όπου παραβρέθηκαν ακόμη ο ανάδοχος του έργου Δημήτρης Αλεξάκης και ο διευθυντής του ΟΑΝΑΚ Θέμης Μαγγανάς, ενώ το Δήμο Γόρτυνας εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Δρετάκης. Ο τελευταίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την αίσια έκβαση της υπόθεσης, τονίζοντας πως ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο για την Αγία Βαρβάρα κι ολόκληρο το δήμο Γόρτυνας πήρε επιτέλους το δρόμο προς την υλοποίηση.  

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της σύμβασης της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της Αγίας Βαρβάρας. Είναι ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο, ένα έργο που είχε ανάγκη ο οικισμός και οι κάτοικοι. Ο αγώνας που κάναμε τόσο σαν δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας, όσο και σαν δημοτική Αρχή Γόρτυνας απέδωσε καρπούς και αυτό αποτελεί δικαίωση τόσο για το δήμαρχο προσωπικά, όσο και για όλους εμάς που στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια. Ο εργολάβος με ενημέρωσε πως τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και εύχομαι να μην παρατηρηθούν προβλήματα και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από την πλευρά του, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τεθεί σε λειτουργία η συνολική διαχείριση και επεξεργασία των οικιακών λυμάτων της Αγία Βαρβάρα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Δρετάκης.   

Το αποχετευτικό δίκτυο, όπως εξάλλου κι ο βιολογικός καθαρισμός Αγίας Βαρβάρας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013", με τη συνολική χρηματοδότηση των δυο έργων να αγγίζει τα 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τις σχετικές μελέτες εκπόνησε ο ΟΑΝΑΚ για λογαριασμό του πρώην Δήμου Αγίας Βαρβάρας και μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες αλλά και σειρά επαφών που πραγματοποίησε ο Νίκος Σχοιναράκης, τόσο ως δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας όσο και ως δήμαρχος Γόρτυνας, επιτεύχθηκε η ένταξη και χρηματοδότησή τους. Η μελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο Αγίας Βαρβάρας προβλέπει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης συνολικού μήκους 21.146 μέτρων, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστούν και 3 αντλιοστάσια όπως και καταθλιπτικοί αγωγοί ακαθάρτων μήκους 465 μέτρων.

Σχόλια