default-image

Δολιοφθορά σε μηχανήματα της Περιφέρειας

Κρήτη
Δολιοφθορά σε μηχανήματα της Περιφέρειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζημιές σε ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και ένα φορτωτή της Αντιπεριφέρειας προκάλεσαν άγνωστοι τη Δευτέρα στα Χανιά. Νωρίς το πρωί, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων που έχουν επωμιστεί το έργο της συντήρησης των οχημάτων έφτασαν στο χώρο όπου ήταν σταθμευμένα για να διαπιστώσουν δολιοφθορά και στα δύο μηχανήματα.

Συγκεκριμένα οι δράστες στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν τις αλυσίδες από τα λάστιχα του γκρέιντερ τις έσπασαν ενώ κατέστρεψαν και την βαλβίδα του πίσω ελαστικού με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί. Παράλληλα κάρφωσαν 4 μεγάλα καρφιά (πράνες) σε κάθε ένα από τα λάστιχα του φορτωτή.  

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση ανάγκης άμεσης κινητοποίησης των μηχανημάτων για απεγκλωβισμό κατοίκων με προβλήματα υγείας ή για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από χιόνια. Η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει άμεσα να απομονώσουν, να καταδικάσουν τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες και κυρίως να προστατεύσουν οποιονδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση της διαβίωσης και της παραμονής των κατοίκων της υπαίθρου στον τόπο τους".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News