default-image

Θέλουν τώρα να πληρώσουν

Κρήτη
Θέλουν τώρα να πληρώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο έδρασαν οι κλέφτες του ελαιολάδου από τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας ήταν η αιτία που οδήγησε στη σύλληψή τους. Οι δύο άνδρες, κάτοικοι της Γρα Λυγιάς, εμφανίζονται τώρα μετανιωμένοι για την πράξη τους και δηλώνουν πρόθυμοι να πληρώσουν για την αποκατάστασή της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπή έγινε τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιανουαρίου. Οι δράστες προσέγγισαν το ελαιουργείο μέσω παρακείμενου οικοπέδου, με 4x4, από την πίσω του πλευρά. Παραβίασαν την πόρτα του και έκλεψαν 15 δοχεία ελαιόλαδου, βάρους 46 κιλών το καθένα.

Καθώς προσέγγιζαν το ελαιουργείο, όμως, σκοτεινά καθώς ήταν, δεν είδαν ένα κουτσούρι. Το κουτσούρι βρισκόταν στο παρακείμενο οικόπεδο και προεξείχε αρκετά από το έδαφος, όπου στη θέση του κάποτε υπήρχε ένα δέντρο. Ο προφυλακτήρας του 4Χ4 "βρήκε" στο κουτσούρι, πάνω στο οποίο έμειναν τα ίχνη του οχήματος.

Ερασιτέχνες...

Η Αστυνομία δεν άργησε να ξετυλίξει το κουβάρι της κλοπής, καθώς το 4Χ4, την επόμενη κιόλας ημέρα, βρέθηκε σε φαναρτζίδικο της Ιεράπετρας για την αποκατάσταση της ζημιάς στον προφυλακτήρα. Ο ερασιτεχνισμός των δραστών, ηλικίας 28 και 35 ετών, φάνηκε, όμως και από κάτι άλλο: Από το γεγονός πως πούλησαν, όπως λέγεται, την ίδια μέρα, 700 κιλά από το κλεμμένο λάδι σε έμπορο της Ιεράπετρας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 35χρονου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικό δοχείο με 27 κιλά ελαιόλαδο. Οι συλληφθέντες πέρασαν προχθές από αυτόφωρο, όμως η δίκη διεκόπη. Αυτό γιατί ως μάρτυρας είχε κληθεί μόνο ο πρόεδρος του ελαιουργείου και όχι ο διαχειριστής, που μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ζητούν να πληρώσουν για μη διωχθούν ποινικά. Συγκεκριμένα εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν και για το λάδι που αφαίρεσαν και για τη ζημιά που προκάλεσαν στο ελαιουργείο κατά τη διάρκεια της παραβίασής του. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι πως - σύμφωνα με το διαχειριστή - πέρυσι την ίδια εποχή είχε γίνει μια πανομοιότυπη κλοπή λαδιού από το ελαιουργείο.

Ρεπορτάζ:

Ελένη Σταυρουλάκη,

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News