default-image

Η απάντηση της εταιρείας "Δομική Ακινήτων Α.Ε"

Κρήτη
Η απάντηση της εταιρείας "Δομική Ακινήτων Α.Ε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση αναφορικά με την ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέδωσε η εταιρεία "Δομική Ακινήτων Α.Ε" και συγκεκριμένα για το εμπορικό κέντρο "TALOS PLAZA".

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Αναφορικά με τη διάσταση, που πήρε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. η ποινική υπόθεση, στην οποία υπήρξε κατηγορούμενος ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Κουράκης, θα πρέπει να επισημανθούν, καθ' όσον αφορά στο εμπορικό κέντρο «TALOS PLAZA», ιδιοκτησίας της Εταιρείας μας, τα ακόλουθα:

Κατ' αρχάς, μετά τις υπ' αριθμ. 3064/2012 και 3065/2012 αποφάσεις του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το όποιο εξεταστέο νομικό ζήτημα και έχει επιβεβαιωθεί στο ακέραιο η νομιμότητα της λειτουργίας του συγκροτήματος πολυκινηματογράφου στο ως άνω εμπορικό κέντρο. Ως εκ τούτου, η Διοίκηση, ήτοι ο Δήμος Ηρακλείου, όχι μόνο δεν υποχρεούται, αλλά ούτε και νομιμοποιείται να προβεί σε ανάκληση της αδείας του πολυκινηματογράφου.

Η ποινική απόφαση, που εκδόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είναι μια πρωτόδικη απόφαση, η οποία ασφαλώς δεν υποκαθιστά την αμετάκλητη νομική κρίση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας, το οποίο, με τις προαναφερθείσες αποφάσεις του, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας. Άλλωστε, δεν πρόκειται όχι μόνο για αμετάκλητη, αλλά ούτε καν για τελεσίδικη απόφαση, ενώ δεν έχει αποτυπωθεί εγγράφως ούτε το σκεπτικό αυτής, ώστε να επιτρέπεται σε κάποιους να εξάγουν βιαστικά συμπεράσματα.

Το εμπορικό κέντρο «TALOS PLAZA» αποτελεί ζωτικό πυρήνα εμπορικότητας και αρχιτεκτονικό στολίδι για την πόλη του Ηρακλείου και χαίρει της αποδοχής και εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, απεγνωσμένες, πλην όμως όλως αβάσιμες και αναποτελεσματικές προσπάθειες, που ξεκινούν από ταπεινά κίνητρα ανταγωνιστών, το μόνο που επιτυγχάνουν τελικώς είναι να αναδεικνύουν τον παράνομο χαρακτήρα των δικών τους επιχειρηματικών ενεργειών, που σιγά - σιγά αποκαλύπτονται μέσα από τη νόμιμη οδό της Δικαιοσύνης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News