default-image

Συνάντηση Αρναουτάκη - Κουράκη για τα έργα

Κρήτη
Συνάντηση Αρναουτάκη - Κουράκη για τα έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ σε υποδομές και παρεμβάσεις αλλά και τα θέματα αστικού και αγροτικού χώρου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντησή τους στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του είπε ότι «ξεκινούμε το νέο χρόνο και αυτό το οποίο θέλουμε είναι να έχουμε μεγαλύτερες απορροφήσεις αλλά και υλοποίηση των έργων τα οποία έχουν ενταχθεί» και πρόσθεσε:

«Συζητήσαμε για μια σειρά θεμάτων όπως είναι τα αστικά ολοκληρωμένα τα αγροτικά ολοκληρωμένα τα θέματα του περιβάλλοντος όπως επίσης και θέματα που είναι  για την αγροτική ανάπτυξη και είναι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για ένα αρδευτικό δίκτυο που είναι προϋπολογισμού 1.600.000,00 που πρέπει να δημοπρατηθεί. Όλα αυτά πρέπει να τρέξουν γρήγορα για να μπορέσουμε πραγματικά να έχουμε και   προσθετικούς πόρους από άλλες πηγές  χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη που είναι η πρώτη στο 2013. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Για τα αστικά ηρακλείου προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό εκκρεμεί τις επόμενες μέρες και εφόσον είμαστε έτοιμοι η ένταξη και της δικαιοσύνης  και οι δρόμοι στο Ηράκλειο μέσα καθώς επίσης και ο εξοπλισμός της Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης. Το κτίριο αυτό θα παραδοθεί το επόμενο δίμηνο τρίμηνο  θα είναι πλήρως ανακατασκευασμένο. Επίσης περιμένουμε την έγκριση δημοπράτησης που θα μας δοθεί τις επόμενες μέρες  για την Πλαστήρα τους δρόμους πέριξ του πολιτιστικού είναι στα αστικά ολοκληρωμένα του ηρακλείου καθώς και το αστικό της  Αλικαρνασσού τα γνωστά θαλασσινά  και το πολιτιστικό κέντρο της Αλικαρνασσού.

Τα αστικά τα ολοκληρωμένου αγροτικού χώρου τα προγράμματα  μέχρι τέλους του μήνα είμαστε σίγουροι πως θα καταθέσει η υπηρεσία τις μελέτες  αφορούν όλες τις τοπικές κοινότητες του αγροτικού χώρου, υπάρχουν διάφορες δράσεις, από αναπλάσεις δίκτυα το κέντρο πνεύματος και οίνου και για το περιβάλλον για τα έργα της ΔΕΥΑΗ που προχωρούν και αυτά με πάρα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό θα γίνει νέα συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΔΕΥΑΗ τον κο Περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή γιατί είναι η περίοδος που ουσιαστικά κλείνει το ΕΣΠΑ και πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς.

Να τονίσω ότι η συνεργασία είναι άριστη πάρα πολύ καλή και επίσης πρέπει να τονίσω και η απορροφητικότητα είναι πάρα πάρα πάρα πολύ καλή. Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ θα επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε όπως συνεννοηθήκαμε και με τον κο Περιφερειάρχη και άλλα χρήματα από άλλες Περιφέρειες  που πιθανόν να μην τα απορροφήσουν. Το επόμενο λοιπόν διάστημα θα έχουμε νέες εντάξεις και θα υπάρχει μια νέα μορφή στο κέντρο του Ηρακλείου  εντελώς διαφορετική από αυτή που γνωρίζετε. »

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News