Κρήτη

Μιλά στο Ηράκλειο ο Ηλίας Μόσιαλος

Στο Ηράκλειο με αφορμή ανοικτή εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών "Δυναμική Ελλάδα" θα βρεθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Οικονομικών του London School of Economics (LSE) θα μιλήσει για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, αν θέλει να βγει από την κρίση, σε μία συζήτηση ανοικτή για τους πολίτες του Ηρακλείου, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Galaxy", στις 7 το απόγευμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η καταγραφή παρουσιών του τοπικού ΠΑΣΟΚ...

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης με θέμα "Τι είναι η δυναμική Ελλάδα". Θα ακολουθήσει ομιλία από τους Γιώργο Γιάννου, φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μηνά Καλογεράκη, επιχειρηματία στον τουρισμό, με θέμα "Μόρφωση-παιδεία-εργασία-ανεργία: αλλάζουμε νοοτροπίες", ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ο Λευτέρης Πετράκης, επιχειρηματίας στο χώρο της τεχνολογίας που θα μιλήσει για την "Περιφερειακή Ανάπτυξη: Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός, Επιστήμη". Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Ηλία Μόσιαλου με θέμα "Ποια πολιτική για την έξοδο από την κρίση;", ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες.

Τι είναι η "Δυναμική Ελλάδα"

Η "Δυναμική Ελλάδα" είναι μια κίνηση πολιτών που στοχεύει στην κατάθεση και την προώθηση ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της χώρας και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σύνθεση των προοδευτικών ιδεών. Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, «η κίνησή μας είναι ένας χώρος συνεύρεσης και επεξεργασιών πολιτικών προτάσεων που μπορούν να γίνουν πράξη. Εδώ συναντιούνται οι σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από την ιδιαίτερη αφετηρία τους και το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στοχεύουν στην υποστήριξη μιας ανταγωνιστικής και υγιούς οικονομίας και εναντιώνονται στις ομάδες πίεσης, στις συντεχνίες και στον εφήμερο πλουτισμό. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ή περίπου κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως κι αν τις ονομάσουμε (μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προοδευτικότητα, ρεαλισμός), πρέπει να αποκτήσουμε μια κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας και δοκιμασίας των ιδεών μας».

Σχόλια