default-image

Από τις 21 Ιανουαρίου τα πιστοποιητικά

Κρήτη
Από τις 21 Ιανουαρίου τα πιστοποιητικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και το ιατρικό προσωπικό του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ότι «από την 21η Ιουνίου 2012 τα πιστοποιητικά υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος εκδίδονται από κάθε ιατρό με ειδικότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης (δηλ. γενικό ιατρό, παθολόγο η και ιατρό εργασίας), είτε ιδιώτη, είτε του Δημοσίου η των ασφαλιστικών οργανισμών, μετά από τις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης που επιθυμεί να εκδώσει τέτοιο πιστοποιητικό υγείας, μεταβαίνει είτε σε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, είτε σε Περιφερειακό Ιατρείο, είτε σε ιδιώτη ιατρό της επιλογής του, και ο ίδιος ο ιατρός μπορεί να του το χορηγήσει. Δεν είναι απαραίτητο να μεταβεί στη Διεύθυνση Υγείας (Υγειονομικό) για το λόγο αυτό.

Πρότυπο του πιστοποιητικού υγείας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, προς διευκόλυνση των ιατρών, στη διεύθυνση http://www.ish.gr/content/attachements.el/PISTOPOIHTIKO-YGEIAS.pdf  

Μπορεί κάθε ιατρός με τις παραπάνω ειδικότητες να το συμπληρώνει και να το παραδίδει κατευθείαν στον ενδιαφερόμενο πολίτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News