default-image

Κινητή Μονάδα Ψυχιατρικής στο Δήμο Φαιστού

Κρήτη
Κινητή Μονάδα Ψυχιατρικής στο Δήμο Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον καθηγητή Ψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ κ. Βγόντζα Αλέξανδρο είχε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη. Θέμα της συνάντησης ήταν η ίδρυση μιας κινητής μονάδας ψυχιατρικής παρακολούθησης από την ομάδα του καθηγητή με αφορμή την επίσκεψη ψυχιάτρων στο Κ.Υ Μοιρών. Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Βγόντζα ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς μόνο στο Ηράκλειο υπάρχουν Ψυχίατροι και πως η ύπαιθρος είναι παραμελημένη και σε αυτόν τον τομέα της υγείας. Για το λόγο αυτό ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου Φαιστού και τη συνεργασία της κοινωνικής υπηρεσίας ώστε το πρόγραμμα αν και πιλοτικό να έχει ανταπόκριση.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη περίοδο και που τους έχουν φέρει σε απόγνωση χωρίς να ζητούν ιατρική συμβουλή. Υπάρχουν δε περιστατικά που χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης αλλά λόγω της προκατάληψης δεν εμφανίζονται ποτέ προς τα έξω. Στόχος της ομάδας των Ψυχιάτρων αλλά και του Δήμου Φαιστού είναι η ενημέρωση του κόσμου και η εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται στον τομέα της υγείας (Νοσηλευτές, Κοινωνική Υπηρεσία, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α)

Ο κ. Βγόντζας τόνισε στη Δήμαρχο, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά και έχει διάρκεια ενός έτους καθώς στόχος είναι να επισκεφτεί όλο και περισσότερες περιοχές της περιφέρειας. Ευελπιστεί όμως να πάρει τη απαραίτητη έγκριση και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ώστε να συνεχίσει την κοινωνική προσφορά του και στο μέλλον.

Από τη μεριά της η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη ευχαρίστησε τον καθηγητή για την επίσκεψη και τόνισε πως τέτοιες ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα είναι καλοδεχούμενες και ο Δήμος Φαιστού αγκαλιάζει τέτοιες προσπάθειες. Επισήμανε δε, τη συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Υπηρεσία) για να μπορέσει να υλοποιηθεί επιτυχώς το πρόγραμμα καθώς και την παροχή χώρου όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου εξυπηρετώντας τις ανάγκες της κινητής μονάδας Ψυχιατρικής Παρακολούθησης.

Τέλος και οι δύο πλευρές συζήτησαν την προοπτική διοργάνωσης μιας δημόσιας εκδήλωσης με θέμα την ενημέρωση της κοινής γνώμης ενώ αποφάσισαν να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και αντιμετώπισης ψυχιατρικών περιστατικών που έχουν ανάγκη παρακολούθησης και βοήθειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News