default-image

Αύξηση παραγωγής και συνεδρίαση για την κρητική τσικουδιά

Κρήτη
Αύξηση παραγωγής και συνεδρίαση για την κρητική τσικουδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, η επιτροπή που συστάθηκε για τα θέματα της κρητικής τσικουδιάς και του τσίπουρου, μετά τη δέσμευση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, ότι θα κάνει δεχτές τις όποιες προτάσεις για τη φορολόγηση και την ταυτοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, για να προχωρήσει στη Βουλή σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σήμερα συνεδρίασε η διοίκηση του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ για την επικείμενη συνεδρίαση, η οποία και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Κρήτης, δύο εκπροσώπων από την υπόλοιπη Ελλάδα για το τσίπουρο και των υπηρεσιακών στελεχών της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα μετέχουν 2 χημικοί και ένας τελωνειακός.

Στο μεταξύ, φέτος η αύξηση της παραγωγής τσικουδιάς έφτασε στο 141% σε σχέση με πέρυσι.

 Η αύξηση αυτή έχει να κάνει βέβαια και με την εξαιρετική χρονιά της παραγωγής των αμπελουργικών προϊόντων, καθώς υπήρξε άνοδος της παραγωγής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι τιμές παραγωγού της τσικουδιάς κυμαίνονται από 2,5 έως 3 ευρώ το κιλό, ενώ το προϊόν γνωρίζει μεγάλες δόξες, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά ακόμα και στην Αθήνα, λόγω οικονομικής κρίσης και αδυναμίας του κόσμου να πληρώσει «χρυσάφι» τα ξενόφερτα ποτά για να πιει ένα ποτηράκι και…να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News